DEM Bitlis Belediye
Losev

BİGACEM "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını verdi

Videoyu Aç BİGACEM "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını verdi
A
a

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) gazeteci adayı öğrenci üyelerine yönelik olarak "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesini başlattı.

BİGACEM Başkanı Sinan Aygül ve BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay, "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını vermek üzere BİGACEM üyesi gazeteci adayları ile bir araya geldi.

BİGACEM toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısı kapsamında farklı şehirlerdeki üniversitelerin Gazetecilik, Radyo Tv Sinema, Halkla İlişkiler gibi iletişim bölümlerinde eğitim gören genç gazeteci adayı üyeleriyle bir araya gelen BİGACEM yönetimi "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını verdi.

Toplantıda proje Koordinatörü ve aynı zamanda BİGACEM Genel Sekreteri Hakan Okay tarafından projenin detayları ile ilgili bilgi verilirken, BİGACEM Başkanı Sinan Aygül de, projenin önemine ve mesleğe girişte sağlayacağı faydalara dikkat çekti.

Projeyle ilgili fikir alışverişinde bulunulan toplantıda ayrıca üyelerinde görüş ve önerileri alınarak projenin uygulama aşamasına geçilmesine karar verildi.

Startı verilen projenin BİGACEM üyesi genç gazetecilerin mesleki açıdan gelişimine katkı sunacağını belirten BİGACEM Başkanı Sinan Aygül, BİGACEM olarak daha öncesinde hayata geçirdikleri "Genç Gazeteciler Yetişiyor" projesinin ardından bu kez ise projenin ikinci aşaması olan "Genç Gazeteciler Yazıyor" projesinin startını verdiklerini söyledi.

“GENÇ ADAYLARIN MESLEĞİ YAKINDAN TANIMA FIRSATLARI OLACAK”

BİGACEM tarafından finanse edilecek projeden ilk etapta cemiyet üyesi yaklaşık 20 üyelerinin faydalanacağını ifade eden Aygül, "Bu projenin en önemli amacı, farklı üniversitelerin medya ve iletişim ile ilgili bölümlerinde öğrenci olup eğitimleri devam eden genç gazeteci adaylarının gazetecilik mesleğine atacakları ilk adımı en doğru şekilde atmalarını sağlamaktır. Proje sayesinde bu öğrencilerimiz bir yandan eğitimlerine devam ederken diğer yandan ise hem mesleğin sahada nasıl icra edildiğini deneyimleyecekler hem de mesleğe yıllarını vermiş deneyimli arkadaşlarımızdan mesleğin inceliklerini öğrenmiş olacaklar. Böylelikle bu öğrenci üyelerimiz hayalini kurdukları gazetecilik mesleğini hem yakından tanıma fırsatı bulacaklar hem de ilk adımı en doğru şekilde atmış olacaklar. Proje kapsamında ayrıca bu öğrencilerimizin kendilerini en iyi şekilde geliştirmelerine katkı sunmak amacıyla staj imkanları da sunulacak. Proje dahilinde belirlenecek gazete, dergi, haber siteleri, radyo ve televizyonlarda "Genç Gazeteciler Yazıyor" köşesi oluşturulacak, bu öğrenci üyelerimizin kendi derledikleri haberlerinin yayınlanması sağlanacak. Genç arkadaşlarımız için verimli ve faydalı geçmesini umuyoruz. Bu vesile ile projenin kentimiz ve genç gazeteci adayı üyelerimiz için hayırlı olmasını diliyor, birbirinden değerli gazeteci adayı üyelerimize başarılar diliyorum." diye konuştu.

Yapılan toplantının ardından ise genç gazeteci adaylarının açılmasını talep ettiği kurslarla ilgili talepler alınarak, BİGACEM tarafından hazırlanan cemiyet üyelik kartları genç gazeteci adaylarına takdim edildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.