Losev

BİDEF’ten Savaşa Hayır Barış ve Çözüm Sürecine Evet

Videoyu Aç BİDEF’ten Savaşa Hayır Barış ve Çözüm Sürecine Evet
A
a

Ülkenin kaosa sürüklendiği şu zamanlarda yüzlerce STK’nın barış yürüyüşleri ve ateşkes çağrılarının ardından Bitlis Dernekler Federasyonu (BİDEF) tarafından basın açıklaması yapıldı.

BİDEF barış ve kardeşliğin sağlanması amacıyla “Silahlar Sussun Ölümler Dursun, Savaşa Hayır, Barışa Evet” Sloganı altında 19.09.2015 tarihinde İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.

Bitlis’e bağlı çeşitli dernek başkanları ve Bitlisli işadamlarının hazır olarak bulunduğu basın toplantısı, Bitlis Dernekler Federasyon Başkanı Yaşar İzsiz’in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra federasyon basın sözcüsü Soner Şarkçının basın açıklamasını okumasıyla devam etti.

Basın açıklamasından satır başları şöyle:

1) Çözüm Süreci bozulmadan önce BİDEF ilk defa 25 il federasyon başkanını bir araya toplayıp Bitlis’te birlik ve beraberliğin sürdürülmesinin sağlanması amacıyla misafir etmiştir.

2) Ülkemizde huzur ortamının sağlanması için her türlü çabayı göstermiştir.

3) Çözüm sürecinin tekrar başlaması için yurdun çeşitli bölgelerinde ilan edilen olağanüstü güvenlik durumlarını doğru bulmadıklarını barışın sağlanması amacıyla çözüm sürecinin tekrar başlaması.

4) Türkiye genelindeki esnaflara, tüccarlara, siyasi parti temsilciliklerine, işçilere ve seyahat firmalarına yapılan saldırıları kınamak.

5) Bidef yönetimi olarak akamete uğratılan çözüm sürecinin yeniden başlatılması ve anaların gözyaşının dindirilmesi.

Toplantı basın açıklamasının ardından yapılan kahvaltı ve çekilen toplu fotoğraflar eşliğinde son buldu.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.