Losev

BİDEF'ten Çocuk İstismarına Karşı Basın Açıklaması

Videoyu Aç BİDEF'ten Çocuk İstismarına Karşı Basın Açıklaması
A
a

Bitlis Dernekler Federasyonu, son günlerde artan çocuk istismarına karşı basın açıklaması yaptı.

Bidef Federasyon Başkanı Emin Parlar çocuklara karşı uygulanan her türlü şiddet ve istismarı kınıyoruz dedi.

Basın açıklamasını BİDEF genel sekreteri Celalettin Korkmaz okudu. Basın açıklamasında şunlar ifade edildi. 

Çocuk istismarına toplumsal bir yara olan utanç kaynağıdır. Küçükçekmece'de yaşanan çocuk istismarına Bitlis Dernekler Federasyonu olarak kınıyoruz. Kendini savunmayacak güçte bir evladımızı bu vahşeti yaşatan cani veya canilerin en ağır cezaya çarptırılmalarını ilgili yargı mercilerimizden talep ediyoruz.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi çocukların istismardan korunması öncelikli görevi devletlere vermiştir. 1990 yılından itibaren iç hukuk kuralı haline gelen Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 19. Maddesinde;


Sözleşmeye taraf devletler, çocuğun bedensel veya zihinsel saldırı, şiddet veya suistimale, ihmal ya da ihmalkar, kötü ve her türlü istismar muameleye karşı korunması için, yasal, idari, toplumsal ve eğitsel bütün önlemleri alırlar.

Ayrıca, Avrupa konseyi çocukların cinsel sömürü ve istismara karşı korunması sözleşmesi taraf devletlere koruyucu tedbirler konusunda kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını zorunlu kılmıştır.

Bu olay bir kez daha göstermiştir ki suçun asli failinin yanı sıra çocuk istismarına karşı çıkışın bir toplumsal politika olarak benimsenmesini ve meclis çatısı altından başlayarak devletin tüm kurumlarının, kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın toplum vicdanının kanayan yarasına karşı duruş sergilemesi gerekmektedir.

Çocuğun olduğu her alanda öncelik çocuğun yarasıdır. Hedef çocuk istismarının önlenmesi olmalıdır. Bu nedenle çocuk istismarının hiçbir mazereti ve gerekçesi olamaz. Toplumun tamamı ve çocuklar, çocuk istismarına karşı bilinçlendirilmesi, Ulusal kanallarda toplumu bilinçlendirici Kamu Spotu yayınları yapılmalı, istismara maruz kalmış çocuklara ve ailelerine psikolojik destek verilmeli ve mecliste Çocuk istismarı komisyonu kurulmalıdır. Mağdurların tedavisi ve destek hizmetleri ile sorun alanlarının tespiti konusunda raporlama ve izleme ile birlikte gerekli önlemlerin alınmasının önemini de belirtmek isteriz.

Bu olay bir kez daha göstermiştir ki suçun asli failinin yanı sıra çocuk istismarına karşı çıkışın bir toplumsal politika olarak benimsenmesi ve meclis çatısı altından başlayarak devletin tüm kurumlarının, kişi ve kurum ayrımı yapmaksızın toplum vicdanının kanayan yarasına karşı duruş sergilemesi gerekmektedir.

Bitlis Dernekler Fedetasyonu olarak çocuk istismarında sorumluluğu olan kişi veya kişilerin, denetim görevini yerine getiremeyen, gereken özen ve yükümlülüklere aykırı davranan, düşünce ve inançlara göre ayrımcılık yapan her türlü düşüncenin, uygulamanın, kararın karşısında olacağımızı belirtir, Federasyonumuz ve Hukuk Komisyonumuz olarak çocuk istismarının en ağır cezaya çarptırılmasının takipçisi olacağımızı ilan ederiz.

 
Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.