Losev

Bİ-KA'nın Yeni Başkanı Fettah Aksoy Oldu

Videoyu Aç Bİ-KA'nın Yeni Başkanı Fettah Aksoy Oldu
A
a

Bitlis İli, İlçeleri ve Beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (Bİ-KA), 30 mart yerel seçimlerinden sonra toplanarak yeni başkanını seçti.

Bitlis ilini, ilçelerini ve beldelerini kapsayan, katı atık bertaraf tesisleri yapma ve işletme birliği (Bİ-KA), yerel seçimlerden sonra prosedür gereği yeni başkanını, başkan vekillerini, katip üyelerini ve encümen üyelerini seçmek için toplandı. Düzenlenen toplantıda üye belediyelerin başkanlarından ve meclis üyelerinden oluşan birlik, yapılan seçim sonucunda Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY'u birlik başkanı olarak seçti.

Bitlis Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısında yeni birlik yönetimini oluşturan meclis üyeleri ve belediye başkanları toplantıya eksiksiz katıldı. Toplantıda,  Birlik Müdürü Cesim gözeten  yeni meclis üyelerine  Bİ-KA'nın faaliyet alanlarını kapsayan bir sunum yaptı.Toplantı gündemini oluşturan  Birlik Başkanı, Birlik 1. Başkan Vekili, Birlik 2. Başkan Vekili, Meclis Katip Üyeler ve Birlik Encümen seçimi gizli oy sistemi ile gerçekleştirildi.

Bitlis Kültür Merkezi toplantı salonunda yapılan meclis toplantısına eksiksiz katılan yeni birlik yönetimini oluşturan meclis üyeleri ve belediye başkanlarına, Birlik Müdürü Cesim gözeten  tarafından Bİ-KA'nın faaliyet alanlarını kapsayan bir sunum yapıldı.Ardından toplantı gündemini oluşturan  Birlik Başkanı, Birlik 1. Başkan Vekili, Birlik 2. Başkan Vekili, Meclis Katip Üyeler ve Birlik Encümen seçimi gizli oy sistemi ile gerçekleştirildi.


Yapılan seçim sonucunda Bİ-KA Birlik Başkanlığına 24 oy ile  Tatvan Belediye Başkanı Fettah AKSOY, Bİ-KA Birliği 1.Başkan Vekilliği için 14 oy ile Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz ÇOBAN, Bİ-KA Birliği 2.Başkan Vekilliği için 14 oy ile Necati GÜRSOY, Bİ-KA Birliği Meclis Katip Üyeliği için 22'şer oy alan Muhammed Sabır ÇEVİK ve Mehmet Şakir PARLAR 2 iki yıllığına seçildi.Ayrıca yapılan seçimler sonucunda, 23’er oy alan Hikmet KARDAŞ, İlhan ÇETİNSOY, Abdulbaki MENTEŞ, Mustafa AKTAŞ, Abdurrahman ELÜSTÜ ve İzzet EKEM bir  yıllığına Bİ-KA Birliği Encümen Üyeliğine  seçildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tatvan Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bİ-KA'nın yeni Birlik Başkanı Fettah AKSOY "Üyelerimiz tarafından bu göreve layık görüldüğüm için kendilerine teşekkür ederim.Bİ-KA'nın kuruluş amacının, modern hayatın bir getirisi olan atıkların geri kazanımı, yeniden kullanımı ve düzenli depolanmasıdır.Bu hedef ve doğrultuda sağlık, güvenlik ve çevrenin korunması amacıyla hizmet alanı içinde yer alan yerel yönetimler ve üye belediyeler ile birlikte Bİ-KA'nın misyonunu daha aktif bir şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.