Losev

BEÜ Savunma Sanayi Başkanlığı ile ortak proje yürütecek

Videoyu Aç BEÜ Savunma Sanayi Başkanlığı ile ortak proje yürütecek
A
a

Merkezi/Dağıtık Sürü Yönetimi Teknolojilerinin Geliştirilmesi konulu Savunma Sanayii Başkanlığı Ar-Ge Geniş Alan (SAGA) çağrısına sunulan projelerin değerlendirilmesi sonucunda, Bitlis Eren Üniversitesi’ne ait "Yapay Zekâ İle Eğitilmiş İHA'ların Desteğiyle Kritik Alanların Güvenliği (DİHA)" isimli proje onaylanarak sözleşme yapıldı.

Bitlis Eren Üniverstiesi  akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Kubilay Demir'in yürütücülüğünü yaptığı projede Doç. Dr. Yakup Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Vedat Tümen, Dr. Öğr. Üyesi Erdal Akın, Dr. Öğr. Üyesi Halil Yetgin ve Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Koşunalp görev alacak.  24 ay sürecek olan projenin bütçesi 1 Milyon TL olarak kabul edildi.
.
Savunma Sanayii Başkanlığında sözleşme imza töreninde açıklama yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, bu projenin lisans düzeyinden doktora düzeyine kadar olan tüm Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin yetiştirilmesinde önemli rol oynayacağını söyledi. Rektör Elmastaş, ayrıca proje süresince öğrencilerin yazılım geliştirme süreçlerine de katılarak deneyim kazanacaklarını ifade etti. Rektör Elmastaş, akıllı otonom araçlar üretiminde Üniversitemizin önemli bir üs haline gelmesinde projenin bir başlangıç olacağını kaydederek, “Bitlis Eren Üniversitesi olarak hazırladığımız projeye destek ve katkılarından dolayı Savunma Sanayii Başkanımız Sayın Prof. Dr. İsmail Demir ile Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Şeker ve ilgili birim görevlilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.
.
DİHA projesinde yapay zekâ ile eğitilmiş İHA’ların desteğiyle kritik alanlar akıllı bir şekilde taranacak. Ayrıca, İHA’ların yörüngelerinin hesaplanmasında ileri yapay zekâ tekniklerinden faydalanılacaktır. Barındırdığı ileri teknoloji sayesinde öğrencilerin yetiştirilmesine sağlayacağı katkının yanı sıra, DİHA projesi ile savunma sanayisine de yüksek teknolojik ürün kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.