DEM Bitlis Belediye
Losev

BEÜ Sağlık Hizmetleri MYO’dan Yaşlılara Saygı Haftası Etkinlikleri

Videoyu Aç BEÜ Sağlık Hizmetleri MYO’dan Yaşlılara Saygı Haftası Etkinlikleri
A
a

Sağlık Hizmetleri MYO Sağlık Bakımı Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı Öğrencileri tarafından Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Öntürk’ün konuşmasıyla devam etti.

Yaşlanmayla beraber bilgeliğin ve ağırbaşlılığın arttığından bahseden Dr. Öğr. Üyesi Öntürk: “Sağlıklı ve doğru düşünme becerisi üst noktaya varır. Muhakeme etme gücü artar. Bilgi birikimi ve tecrübe, olgun kişilikle birleşirse mutlu yaşlılar ortaya çıkar. Daha tutarlı, hoşgörülü ve sabırlı olunur.” dedi. Bazı yaşlıların eskiye aşırı bağlı olduklarını bazılarının ise sürekli gençleri eleştirdiklerini anlatan Dr. Öğr. Üyesi Öntürk, yaşlı bir insanın en önemli psikolojik sorununun yalnızlık duygusu olduğundan bahsetti. Yaşlılarımızın, kültürümüzün ve değerlerimizin yarınlara taşınmasında önemli rol oynadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Öntürk: “Yaşlılık dönemi itibar gerektirir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir.” şeklinde konuştu.

Yaşlılara Saygı Haftası’nın anlam ve önemini belirten konuşma ile devam eden programda, “Aklına Gelecek Mi?” adlı şiirin okunması, öğrenciler tarafından yaşlılar ile yapılan röportajların izlenmesi, “Huzur Evinden Mektup Var” adlı konuşması, “Ömür Dediğin” adlı belgesel gösterimi, “Zordur Yaşlılık Bilemezsin” adlı şiirin okunması, öğrencilerin yaptığı çalışmaları anlatan slayt ve “Huzur Evi” adlı skeç gösterisi gerçekleştirildi.

Program, Bitlis Devlet Hastanesinde yatmakta olan yaşlıları ziyaret ve gül dağıtımı ile sona erdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.