Losev

BEÜ Öğrencileri Sokak Hayvanları İçin Kulübe Yaptı

Videoyu Aç BEÜ Öğrencileri Sokak Hayvanları İçin Kulübe Yaptı
A
a

            Üniversite Öğrencilerinden Sokak Hayvanları İçin K…

Bitlis Eren Üniversitesi Hayvanları Sevgiyle Koruma, Toplum Gönüllüleri Öğrenci Toplulukları ile Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından sokak hayvanları için ahşap kulübe yapılarak Rahva Yerleşkesi’ndeki kampüs alanına bırakıldı.

Başlatılan kampanya sonucu yerleşke alanımızda yaşayan sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan ahşap kulübeler, Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve BEÜ Genel Sekreter V. Öğr. Gör. M. Zahid Kuldaş’ın da katıldığı törenle kampüs alanı içerisindeki yerlerine koyuldu.

Hayvanları Sevgiyle Koruma Öğrenci Topluluğu’nun çok kısa süre önce kurulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım: “Bu arkadaşlarımız yerleşkemizdeki bütün hayvanlara sahip çıkıyorlar ve Bitlis ilimizde hayvanlar hakkında ciddi bir farkındalık oluşturdular. Bu anlamlı çalışmalarından dolayı Hayvanları Sevgiyle Koruma ve Toplum Gönüllüleri Öğrenci Topluluklarımızı tebrik ediyorum.” dedi. Öğrencilerin sivil halkı da işin içine katarak farkındalığı farklı bir boyuta taşıdığını belirten Prof. Dr. Yardım bu anlamlı etkinlik için öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek: “Yaptığınız bu işin dünyevi bir getirisi olmayabilir ama uhrevi anlamda Allah tarafından mükâfatı verilecektir.” şeklinde konuştu. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Yardım, kış şartlarından dolayı hayvanların barınma ve yiyecek konusunda ciddi sıkıntılara maruz kaldığını, bu çalışmanın da örnek teşkil ettiğini belirtti.

Düzenlenen tören kulübelerin yerlerine koyulmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.