DEM Bitlis Belediye
Losev

BEÜ'de Teknokent tanıtım semineri düzenlendi

Videoyu Aç BEÜ'de Teknokent tanıtım semineri düzenlendi
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü tarafından, Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin’in katılımıyla “ Teknokent Tanıtım Semineri” düzenlendi.

Teknokentler ve Sağlanan Teşvikler ile Akademik Girişimcilik konularının ele alındığı seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda yapıldı.

Seminer öncesi Üniversitemiz Senato Toplantı Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın katıldığı toplantıda Teknokentler ve Girişimcilik hakkında sunum gerçekleştiren Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin, daha sonra seminer için konferans salonuna geçti. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Van Teknokent Genel Müdürü Yasemin Yetkin, dünyanın en değerli markaları sıralamasında ilk on şirketin teknoloji tabanlı şirketler olduğunu belirtti. Dünyada kurulan ilk teknoparkın 1952 yılında kurulan Silikon Vadisi olduğunu ifade eden Yetkin, Türkiye’deki Teknopark ve Teknokentlerin kuruluş aşamalarından bahsetti.

Teknoloji Tabanlı Girişimciler, Kuluçka, Teknoloji Transferi, Üniversite Sanayi İşbirliği, Teknoloji Ticarileştirme ve Teknolojik Altyapı konularının anlatıldığı seminer, soru cevap bölümü ile sona erdi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.