Losev

BEÜ'de Rektörlük Kız Öğrenci Spor Turnuvası Başladı

Videoyu Aç BEÜ'de Rektörlük Kız Öğrenci Spor Turnuvası Başladı
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi, Kadın ve Genç Girişimcileri Destekleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (BEKGEM) ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen "Rektörlük Kız Öğrenci Spor Turnuvası" başladı.

30 Ekim Salı günü Çok Amaçlı Spor Salonu'nda başlayan turnuvaya voleybol, masa tenisi ve satranç branşlarında; kız öğrencilerden oluşan 9 voleybol takımı, 4 masa tenisi takımı ve 4 satranç takımı katıldı.

Bu yıl Rektörlük Kız Öğrenci Spor Turnuvası'nın ikincisini düzenlediklerini ifade eden BEKGEM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kızıltaş, turnuvaya ilginin yoğun olduğunu belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş: "Turnuvaya öğrencilerimizin yoğun ilgi göstermesi, ayrıca maçlar arasında öğrencilerimizle beraber olmak, onların mücadelelerine katılmak, bu turnuvayı bizler için daha da anlamlı kılmaktadır. Bu turnuvanın amacı, kız öğrencilerin tüm sosyal ve sportif faaliyetlerde varlık göstermesini sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapmaktır." dedi.

Rektörlük Kız Öğrenci Spor Turnuvası'ndan dolayı öğrencilerin memnun olduğunu ve etkinlikten keyif aldıklarını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Kızıltaş: "Bize sağladıkları kolaylıklardan dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Necip Yardım olmak üzere, BEKGEM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabir Rüstemli, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personellerine, faaliyetlerimizi duyuran Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ve tüm BEKGEM üyelerine teşekkürü borç biliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, turnuvaya katılan tüm takım ve sporculara başarılar diledi. Turnuvanın geleneksel hale geldiğinin altını çizen Rektör Yardım, emeği geçen herkese teşekkür etti. Üniversite olarak her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Rektörümüz Yardım: "Öğrencilerimize yönelik sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerimizle onlara sağlıklı bir yaşam sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Öte yandan hafta boyunca devam edecek müsabakalar sonucunda dereceye giren takım ve öğrencilere kupa ve madalyalarının turnuva sonunda törenle takdim edileceği belirtildi.


 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.