DEM Bitlis Belediye
Losev

Beü'de Dünya kalp sağlığı haftası etkinliği düzenlendi

Videoyu Aç Beü'de Dünya kalp sağlığı haftası etkinliği düzenlendi
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Beslenme ve Diyetetik Kulübü, Dünya Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle düzenlediği etkinlikte katılımcılara ceviz ve kalp sağlığıyla ilgili bilgiler içeren broşürler dağıttı.

Ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan Alfa-linolenikasit içeriğinin, kişilerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azalttığını belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aziz Aksoy, cevizin kalp damar sağlığı için çok yararlı olduğunu ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Aksoy; "Araştırmalara göre günlük 6-7 ceviz tüketimi kalp hastalıkları, belirli kanser türleri, tip2 diyabet ve diğer sağlık sorunlarına karşı vücudu koruyup gençleştiriyor. Öğünler sonunda yenen belli miktarda ceviz, yağlı besinlerin damarlara verdiği zararı da önlüyor. Ceviz yüksek kalitedeki antioksidanlar ve besin değerleri açısından yer fıstığı, Antep fıstığı ve fındıktan çok daha üst sıralarda yer almaktadır. Cevizde yüksek kalitede proteinler, vitaminler, mineraller ve lifler bulunuyor. Aynı zamanda ceviz anti-aging özelliği gösteren antioksidanları bünyesinde barındırıyor. Beyin ve ceviz şekil açısından olduğu kadar içerik olarak da çok benziyorlar. Gümüş içeren ceviz, özellikle çocukların zeka gelişiminde büyük rol oynamaktadır" dedi.

Bitlis ilçe ve köylerinde bolca yetiştirilen cevizden herkesin faydalanması açısından böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi uygun gördüklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Aksoy, başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, Ahmet Eren ve Şehit Öğretmen Ergin Komut İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere ceviz ikramı ve kalp sağlığının önemini anlatan broşürlerin dağıtılmasıyla sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.