Losev

BEÜ'de arı ve arı ürünleri geliştirme uygulama ve araştırma merkezi kuruldu

Videoyu Aç BEÜ'de arı ve arı ürünleri geliştirme uygulama ve araştırma merkezi kuruldu
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde "Arı ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu.

Resmi Gazete'nin 25 Eylül 2023 tarihli sayısında yayınlanarak kurulan merkez, araştırma ve uygulama faaliyetleriyle Bitlis arıcılığının korunması, geliştirilmesi ve arı ürünlerinin değerlendirilmesi konularında çalışacak.

Arı ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin arıcılık sektörünün daha sürdürülebilir ve verimli hale getirilmesi amacıyla çeşitli projeler yürüteceği belirtildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş yaptığı açıklamada, "Bitlis Eren Üniversitesi olarak arı yetiştiriciliğinin ve arı ürünlerinin ekonomik önemini çok iyi biliyoruz. Doğal yaşamın ve tarımın sürdürülebilirliği için arıların rolü büyüktür. Bu nedenle Arı ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni kurduk. Merkezimiz, öncelikle Bitlis balının kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalara odaklanarak, arıcılarımıza destek olacak, arı sağlığını koruyacak, bal dışında diğer arı ürünlerinin kalitesini artıracak çalışmalar yapacak. Ayrıca, öğrencilerimizin ve bilim insanlarımızın arıcılık alanında araştırma yapmalarına olanak sağlayacak bir platform olacak. Bu merkezin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.