Losev

Beşminare Akademi, 1 Temmuz Buluşma Grubu ile Kahvaltıda Buluştu

A
a

Bir süre önce 1 Temmuz kardeşlik grubu adında ülke genelindeki hemşerilerimiz 1 Temmuzda, bir hafta süre ile Bitlis’e gezi kararı aldı. Yaklaşık 100 hemşerimizin katıldığı program son derece güzel geçti.

Grup Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Topluluğunun kahvaltıda misafiri oldu. Bitlis’in otantik ve ünlü mekânlarından damlı kahvede verilen kahvaltı güzel bir havada geçti. Eski günlerin yâd edildiği kahvaltı programında bir konuşma yapan topluluk başkanı Serdar Durer şunları ifade etti; muhterem büyüklerimiz uzun yıllardır ayrılmış olduğunuz memleketinize hoş geldiniz. Sizleri karşılamaktan ve ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız. Gurbette sıla hasreti çektiğinizi biliyoruz. Bitlis’in sorunlarını bizden daha çok gündeme getirdiğinizi de biliyoruz. Sizlere Bitlisimize olan alakanızdan ötürü minnettarız. 1 Temmuz buluşmasının gelenekselleşmesini diliyoruz. Dedi. 
 
Beşminare Akademi’nin onursal üyesi Fikri Bakır ise şöyle konuştu; böyle bir programda sizlerle buluşmuş olmaktan duyduğum memnuniyeti baştan ifade etmek istiyorum. Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bu ve benzer programların yapılması her vakit Bitlis için hayırlı olmuştur. Bu ve benzer platformlarda toplanıp Bitlisimiz için ne yapabiliriz? Bitlis’in sorunlarını sıkıntılarını nasıl daha fazla gündeme getirebiliriz? Şeklinde ki düşüncelerin Bitlis’e artıları çok fazla olacaktır. Bu ve benzer platformlarda şunu unutmamak gerekiyor; gezilen görülen yerlerin çekilen fotoğraflar, alınan notlar yıllar sonra tarihsel birer belge haline geliyor. Bu ve benzeri gezilerin sık sık tekrar edilmesinin yararına inanıyorum. Dedi. 
 
1 Temmuz Buluşma Grubunun tertip komitesi başkanı Orhan Aldanmaz ise; ilk defa 1 Temmuz kararı aldığımız vakit tüm arkadaşlarımız ciddi anlamda heyecanlanmış bu organizasyonun bu noktaya gelmesinde ciddi bir çaba sarf etmişlerdi. Amacımız 1 Temmuz buluşmalarını gelenekselleştirmek, önümüzdeki yıllarda daha geniş bir katılımın olmasını sağlamaktır. İnanıyorum ki bu çabamız Bitlis için hayırlar getirecektir. Bizi bugün Bitlis’in bu otantik mekânında, kahvaltıda bir araya getiren Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer’e teşekkür ederiz. Şeklinde konuştu. 
 
Kahvaltı programına eski Bitlis Milletvekillerinden Nezir Karabaş’ta katıldı. Bitlisspor’un eski kaptanlarından Hulusi Güngördü, Bitlisspor’un eski kalecilerinden Hikmet Zeydan, Araştırmacılardan Ergin Güven, Eski folklorculardan Siahmet Namlı’da programa katılan diğer isimlerdi. 
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.