DEM Bitlis Belediye
Losev

Berat Büyüklerden Yardım Bekliyor

Videoyu Aç Berat Büyüklerden Yardım Bekliyor
A
a

Adilcevaz bağlı Bahçedere Köyü'nde oturan 5 yaşındaki Berat Kılat, kanserden kurtulmak için uzanacak yardım elini bekliyor.

Yaklaşık 3 yıl önce kanser teşhisi konulan Kılat ailesinin en küçük çocuğu Berat, geçirdiği ameliyatın ardından maddi imkansızlıklar yüzünden tedavisini sürdüremedi. Kılat ailesi, maddi bir beklentilerinin olmadığını, sadece Berat’ın sağlığına kavuşması için gerekli tedavinin sürdürülmesi amacıyla hayırseverlerin önayak olmalarını istedi.

Hülya ve Fehmi Kılat’ın 3’üncü çocuğu olan Berat Kılat, 2 yaşında boyun ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede boynunda tümör olduğunu öğrendi. Ameliyatı bölge şartlarında yapılamayan Berat, geçen yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ameliyat edildi. Operasyonun ardından taburcu edilen küçük Berat’ın boyun kısmında nohut büyüklüğünde bir kitlenin kaldığını, bu kitlenin de tedavinin ilerleyen zamanlarında ikinci ve riskli bir ameliyatla alınabileceği belirtildi.

Ailesi ile birlikte köyüne dönen Berat, burada herhangi bir tedavi hizmeti almadı. Eşinin inşaat işçisi ve konuşma özürlü olduğunu belirten anne Hülya Kılat, çocuğunun sağlığına kavuşması için her gün dua ettiğini söyledi. Anne Kılat, Berat’ın her geçen gün gözünün önünde acılar çekmesi nedeniyle üzüldüğünü ifade ederek, “Berat, ‘Boynum ağrıyor’ diyordu. Biz de onu Bitlis’teki hastaneye götürdük. Buradan Adilcevaz ve Ahlat’taki hastanelere de defalarca götürmüştük. En son Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tanısı konuldu ancak ameliyatının bölge şartlarında çok riskli olacağı belirtildi. Babası ve halası ile birlikte Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 3 aylık bir ameliyat dönemi geçirdi. Daha sonra tedavisinin takip edilmesi şartı ile eve gönderdiler. 6 aydır herhangi bir tedavi almadı. Boynundaki ağrılar halen devam ediyor. Bir hayırseverin bize yol göstermesini bekliyoruz” dedi.

Hülya Kılat’ın doktor olan kuzeni Mustafa Kösem ise, maddi bir destek beklemediklerini, aileye yol gösterilmesini ve Berat’ın sağlığına kavuşması için gerekli tedavilerin üstlenilmesi gerektiğini belirtti. Kösem, “Berat ameliyatının ardından herhangi bir tedavi almamış. Hastalığın ne durumda olduğunu bilmiyoruz. Hacettepe Üniversitesi’ndeki ameliyatında gayet iyi ilgilenilmiş, hasta tedavisinin devam ettirilmesi şartı ile taburcu edilmiştir ancak ailenin bir öncüsü ve maddi durumu olmaması nedeniyle bugüne gelinmiştir. Maddi bir destek istemiyoruz. Sadece Berat’ın bundan sonraki sürecinin takip edilmesi ve gerekli tedavinin sürdürülmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.