Losev

Ben de Kürt’üm, Maliye Bakanıyım

Videoyu Aç Ben de Kürt’üm, Maliye Bakanıyım
A
a

Maliye Bakanı Şimşek, “Ben de Kürt’üm, Maliye Bakanıyım. Biz sorunlarımızı demokrasi ile çözeriz” dedi.

İstanbul’da düzenlenen Finans Zirvesi’nde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kürdüm, Maliye Bakanıyım, bu güzel ülkeme bu hizmeti yapıyor olmam, fırsat eşitliği ile Türkiye’yi diğer ülkelerden ayırıyor. Çözüm süreci istismar edilmeseydi çok önemli bir adımdı” dedi.

Hürriyet’in haberine göre; Türkiye kendi sorunlarını demokrasiyle çözeceğini, başka türlü bir çözümün de olamayacağını belirten Şimşek, “Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra sınırlar kalktı. Türkiye mutlaka ama mutlaka terörizmi dize getirecektir ama bu uzun zaman olacak. -İstanbul en fazla Kürt’ün yaşadığı şehirdir” diye konuştu.

Şimşek konuşmasında şunları söyledi:

“Gelişmekte olan ülkelerin hızlı büyüme dönemi en azından yakın gelecek için sona erdi. Sadece Türkiye’de değil gelişmekte olan ülkelerde ilave yapısal reform ihtiyacı var ama siyasi belirsizlik engel oluyor. Emtia fiyatlarındaki düşüş, dolardaki güçlenme, jeopolitik gerginlikler gelişmekte olan ülkeler için sorun yaratıyor. Bunları sınırlamanın bir tek yolu var, reformlara güçlü şekilde sarılmak.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.