Losev

Belçika'daki saldırı sonrası Avrupa teyakkuzda

Videoyu Aç Belçika'daki saldırı sonrası Avrupa teyakkuzda
A
a

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havalimanı ve metro istasyonunda art arda patlamalar sonrası diğer Avrupa ülkelerindeki havalimanı ve sınırlarda güvenlik önlemleri artırıldı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'da ve AB kurumları yakınlarındaki Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen patlamalar sonrası Avrupa alarma geçti. Çok sayıda ülkede güvenlik önlemleri artırıldı. Fransa, saldırının ardından 1600 ek asker konuşlandırma kararı aldı. Belçika da Brüksel'e ilave olarak 225 asker gönderiyor.

Almanya'da dünyanın en büyük transit havalimanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik seviyesi artırıldı. İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Gatwick Havalimanı'nda da güvenlik önlemleri artırıldı. 
Hollanda ordusu da, Twitter üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Belçika'daki saldırılar sonrası havalimanları ve sınırlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığı ifade edildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron da, Belçika'daki patlama sonrası kriz masası kurulduğunu ve kendisinin başkanlık yapacağını söyledi. Cameron, "Brüksel'deki olaylar nedeniyle şoke oldum. Yardım için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Fransa'da da bir kriz masası oluşturuldu. Toplantıya Cumhurbaşkanı François Hollande ve içişleri bakanı da katılıyor. Ülkedeki havalimanları ve tren istasyonlarında güvenlik önlemleri artırılırken, AFP'ye konuşan bir kaynak, Fransa'nın Brüksel'den gelen trenleri kontrol ettiğini aktardı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.