DEM Bitlis Belediye
Losev

BDP'nin En Çok Kazanmayı İstediği İller Arasında Bitlis'te Var

Videoyu Aç BDP'nin En Çok Kazanmayı İstediği İller Arasında Bitlis'te Var
A
a

BDP, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde gözünü Doğu ve Güneydoğu'da AK Parti'nin elinde olan belediyelere dikti. En büyük hedef ise Urfa'yı almak. Fakat listeler arasında özelikle Bitlis'te yer alıyor.

BDP, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde gözünü Doğu ve Güneydoğu'da Ak Parti'nin elinde olan belediyelere dikti. BDP'nin büyük hedefi Şanlıurfa'yı almak. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Bölgede bizde olmayan iller var. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Kars buralarda da tüm belediyeleri alma iddiamız var" dedi.

BDP'NİN HEDEFİ YEREL SEÇİMLERDE Urfa'YI ALMAK

ANKA'ya konuşan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yerel seçimlerde ellerinde olan belediyelerde sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek şöyle dedi:

"Elimizde olan illerde bir sıkıntı yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Diyarbakır, Van ve Mardin'de büyük bir farkla alacağımızı tahmin ediyorum. Urfa'da şu anda çok güçlü bir çıkışımız var. Urfa'yı almak için özel bir gayret içindeyiz. Bölgede bizde olmayan iller var. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Kars buralarda da tüm belediyeleri alma iddiamız var. Tüm çalışmalarımızı ona göre planlıyoruz. Seçimde BDP bölgede çok güçlü bir çıkış yapacak.

"ELAZIĞ'DA SÜPRİZ YAPABİLİRİZ"

Bölgede sürpriz yapabileceğimiz yerlerden biri Elazığ. Elazığ'da büyük ihtimalle iki ilçe ve 3 ya da 4 beldeyi alabiliriz. Erzurum'da 4 ilçede iddialıyız. Asıl sürprizi buralardan bekliyoruz, asıl çıkışı. Diğer yerlerde bizde olanlarda bir sıkıntı yok.

"CEMAAT TABANINDAN BEKLENTİMİZ YOK"

Batıda özellikle Adana, Mersin, İstanbul başta olmak üzere HDP'den güçlü bir çıkış bekliyoruz."

Baluken, "Cemaat tabanı bize oy verir gibi bir beklenti içerisinde değiliz. Çünkü ideolojik bir karşıtlık üzerinden BDP'ye yaklaşıyorlar" dedi.

Kaynak : Haberler.com

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.