Losev

BDP'den Bitlis'teki Adaylarının Tanıtımını Yaptı

A
a

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bitlis İl Başkanlığı, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Bitlis Belediye Başkanlığı’na aday olan eş başkanlarını tanıttı.

Bitlis'teki bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Anayasa Mahkemesinin, KCK davası sanıklarından BDP Milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın hakkında verdiği kararın gecikmiş bir karar olduğunu savundu. Buna rağmen Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı yerinde bulduklarını ifade eden Zenderlioğlu, "CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın bırakıldığı gün, 6 milletvekilimizin de bırakılması gerekiyordu. Bu gecikmiş bir karar. Buna rağmen Anayasa Mahkemesinin iki milletvekilimiz için verdiği kararı yerinde buluyoruz. Diğer arkadaşlarımızın dosyalarının ulaşmadığı söylendi. Bugün o dosyaların da ellerine ulaşmasını umut ediyorum. Aynı kararın bunlar içinde verileceğine inanıyoruz. Arkadaşlarımızın serbest bırakılmasının uygun olduğunu belirtiyoruz" dedi.

Yerel seçim için adayların iyi bir performans sergileyeceğine ve Bitlis merkez, ilçe ve beldelerinde BDP olarak iyi bir demokratik yarış oluşturacaklarına inandığını belirten Zenderlioğlu, eş başkanlara başarı diledi.

BDP İl Başkanı Mehmet Can Demir'in konuşmasının ardından Bitlis Belediye Başkanlığı’na aday olan eş başkanlar Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, seçimi kazanmaları halinde yapacakları çalışmalar ve hedefleri hakkında kısa bilgi verdi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.