DEM Bitlis Belediye
Losev

BDP'den Basın Açıklaması: AKP Norşin'de Provokasyon Peşinde!

Videoyu Aç BDP'den Basın Açıklaması: AKP Norşin'de Provokasyon Peşinde!
A
a

BDP'nin yerel seçimleri kazanmasına rağmen, AKP'nin itirazı üzerine iptal edilerek 1 Haziran'da yeniden yapılmasına karar verilen Bitlis Güroymak'ta (Norşîn) seçimlerine dair açıklama yapan BDP, AKP'nin halkı provoke etmeye çalıştığına işaret etti.

Dicle haber ajansında yer alan haberde; BDP Güroymak İlçe Örgütü, belediyenin kazanılmasına rağmen AKP'nin itirazı üzerine iptal edilen yerel seçimlerin yeniden tekrarlanacağı 1 Haziran öncesi, ilçede AKP eli ile yaratılan provokasyonlara ilişkin Güroymak Parkı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, yüzlerce yurttaşın yanı sıra BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP Bitlis İl Başkanı Mehmet Can Demir, Göroymak Belediyesi eş başkan adayları katıldı.

Atılan sloganlar eşliğinde kitle adına açıklama yapan BDP Göroymak İlçe Başkanı Hakan Tadik, AKP'nin Ağrı, Ahlat, Gevaş, Güroymak, Ceylanpınar başta olmak üzere Türkiye genelinde seçimlere hile karıştırdığını ve Türkiye'de yapılan yerel seçimlerin tarihin en karanlık seçimi olduğunu ifade etti. Kendisine barışı, kardeşliği, eşitliği ve adaleti referans olarak gören BDP'nin hiçbir zaman AKP'nin yaptığı zulme karşı boyun eğmeyeceğini dile getiren Tadik, İlçe Seçim Kurulu'nda yapılan oy sayımında BDP'nin 32 farkla seçimleri kazandığını, ancak AKP'li "hırsızların" akla ziyan yöntemlerle, Kurul'daki 1044 nolu sandığa müdahale ederek belediye başkan pusularını değiştirdiklerini kaydetti.

AKP'lilerin ilçede yaptığını hırsızlıklara yönelik 1 Haziran'da ilçe halkının gereken cevabı vereceğini ifade eden Tadik, 30 Mart'tan itibaren ilçede yaratılmak istenen provokasyonlara dikkat çekti.

'Encümenler belediye çalışanlarını rahatsız ediyor'

Seçimlerin ardından belediye tarafından gençlerin eğitim görmesi için açılan Eğitim Destek Evi'nin, AKP'liler tarafından yakıldığını hatırlatan Tadik, seçimlerin ilk haftasında AKP'li belediye encümenlerin belediyeye "haydutvari" bir şekilde gittiğini ve çalışanlarını huzursuz etmeye başladığını ifade etti. Yetkili ve duyarlı kesimlere çağrıda bulunan Tadik, AKP'lileri aklıselim davranmaya davet ettiğini yanı sıra ilçede çıkabilecek herhangi bir huzursuzluktan BDP'nin sorumlu olmayacağı kaydetti. Kendileri için ilçe halkının tümünün potansiyel olarak BDP'li olduğunu kaydeden Tadik, "Bugün bazı kesimler partimizin yanında olmayabilirler. Ama biz biliyoruz ki, Kürt halkının yürütmüş olduğu bu mücadeleye katılacaktır. Bizler, para ve ihaleler için mücadele etmiyoruz, bizler Kürt halkının onuru ve özgürlüğü için mücadele ediyoruz" dedi.

Yurttaşlar "Türk bayrağı" ile provoke edilmeye çalışıyor

Erentepe Mahallesi'nde seçimden bu yana provokasyonların olduğuna belirten Tadik, mahalledeki gençlerin polis tarafından tahrik edilmeye çalışılmasının ardından geçtiğimiz günlerde de bir değer ailesinin evinin önüne bilinçli olarak Türk bayrağı asıldığını söyledi. Yasalara göre Türk bayrağının asılacağı yerlerin belli olduğuna dikkat çeken Tadik, "İnsanları provoke etmeye hiç kimsenin hakkı da haddi de yoktur. Yasalara göre seçimlerde herhangi bir bayrak üzerinden propaganda yapılamaz" ifadelerini kullandı.

BDP'nin seçim bürosuna polis baskını

Tadik, yine polisin, BDP'nin bir seçim bürosuna yönelik yaptığı baskında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerine el koymasına tepki gösterdi. Tadik, bu tepkisini de "Sayın Öcalan'ın bu ülkenin kabul ettiği bir gerçektir. Eğer bu ülkenin Sayın Öcalan ile müzakere ediyorsa o ülkenin kolluk kuvvetleri de fotoğrafına ve flamasına karşı çıkmayacaktır. Bunu kabullenecek ya da kabullenmek zorundadır. Başka şansları da yoktur. Çünkü Sayın Öcalan Kürt halkı tarafından tartışmasız olarak kabul edilen bir liderdir" sözleriyle gösterdi.

Bugüne kadar Kürt mücadelesine katılmayan yurttaşlara çağrıda bulunan, "Zulüm eden zalimdir. Zulme yardın eden de zalimin yardımcısıdır. Bu halkın davası haktır. Biz de Allah adına söz veriyoruz ki, bu onurlu halkın haklı davasını mutlaka kazanacağız" diye konuştu.


Kaynak : DİHA

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.