Losev

BDP Ahlat'taki İtirazını YSK’ya Taşıdı

Videoyu Aç BDP Ahlat'taki İtirazını YSK’ya Taşıdı
A
a

Ahlat Belediye Başkanlığı’nı 103 oy farkıyla kazanan, ancak sandık oyunları ile 237 oy geriye düşürülen BDP, yaptığı itirazlar ilçe ve il seçim kurullarında kabul edilmeyince YSK’ya başvurdu.

Dört kez sayımı yapılan, bu sayımların 3’ünde önde olduğu açıklanan BDP, 4’üncü sayımda 237 oy geriye düşürülmüştü. Bu sonuç yapılan tüm itirazlara karşın tescil edildi ve Perşembe günü AKP’li Belediye Başkan Adayı Mümtaz Çoban mazbatasını alarak görevine başladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, BDP Ahlat ilçe örgütünün sayısız itirazını dikkate almadı. Bunun üzerine BDP itirazlarını YSK’ya taşıdı. Sandıklarda usulsüz oy kullanımının, seçmen sayısı ile kullanılan oy sayısı arasında oransızlığın olduğu, seçimlerde kullanılan "evet" mührünün kaybolduktan 30 saat sonra bulunması, seçimlerde resmi olmayan sonuçların kendilerine 24 saat sonra tebliğ edilmesi, Bitlis Emniyet Müdürü'nün seçim akşamı saat 22.00'da İlçe Seçim Kurulu Hakimi ile görüşmesi gibi gerekçeleri delil göstererek itiraz dilekçesi veren BDP Ahlat ilçe örgütü YSK’nın lehlerine karar vermesini bekliyor.

BDP Ahlat Belediye Eşbaşkan Adayı Abdurahman Doğar, seçim hilelerinin yoğun bir şekilde gerçekleştirildiğini ve bu konudaki itirazlarının gerekçesiz bir şekilde dikkate alınmadığını söyledi. Seçim tutanaklarının dahi kendilerine uzun bir süre verilmemesinin hilelerin en büyük kanıtı olduğunu belirten Doğar, "Seçim tutanaklarından 5 tanesi uzun bir süre bize verilmedi. Şu an 5 tutanaktan sadece üzeri karalanmış 3'ü bize verildi. 2 tutanak hala bize ulaşmış değil. Tutanaklar bize karalanmış bir şekilde iade edildi. Bitlis Emniyet Müdürü seçim akşamı saat 22.00'da İlçe Seçim Kurulu Hakimi ile görüştü. Hakimden randevu istiyorum bana vermiyor ama Bitlis Emniyet Müdürü ile gece saatlerinde görüşebiliyor" dedi.


Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.