DEM Bitlis Belediye
Losev

BDP Ağrı'da Kampanya Başlattı

Videoyu Aç BDP Ağrı'da Kampanya Başlattı
A
a

BDP mevsimlik işçilerin seçim günü Ağrı’da oy kullanmaları için kampanya başlattı.

Ağrı’da yapılan yerel seçimde BDP’li Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık ile Mukkades Kubilay sandıkta birinci olurken, AKP’nin itirazları nedeniyle BDP, halkın zarar görmemesi için seçimin ertelenmesi talebi sonucunda 1 Haziran’da yapılmasına karar verildi.

Ancak BDP’nin yüzde 90 oy aldığı 3 ayrı mahallede yoksul seçmenler, ekonomik nedenlerle batı illerine mevsimlik işçisi olarak göç ettiği ortaya çıktı. Seçim günü seçmenlerin oy kullanması için tedbir alan BDP ağrı İl Örgütü, oy kullanma kampanyası başlattı.

Konu ile ilgili bilgi veren HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Mahallelerde fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek, Ağrı’da BDP’li eş başkan adaylarına oy veren seçmenin yoksul olduğunu ve son bir ay içerisinde ekonomik nedenlerle göç edenlerin yüzde 85’nin BDP’li olduğunu söyledi. Aksoy,  “Ağrı’da BDP’nin en yoğun oy aldığı 3 ayrı mahallede bu ay içerisinde mevsimlik işçisi olarak batı illerine gidenler var, hem askere, hem öğrenci hem de yaylaya gidenler var bununla ilgili de tedbirler almaya çalıştık. Merkezi olarak yaptığımız araştırmada yüzde olarak eğilimleri nedir?  Yaptığımız çalışma sonucunda yüzde 85 BDP seçmenidir. Bundan dolayı da Ağrı’da oy kullanabilmeleri için Ağrı’da bir kampanya başlatmışız. O kampanyaya icabet etmelidir. Aynı zamanda oy kullanmak için kente bulunanlar bir yada 2 kişiyi de kendi imkanları ile getirtebilmelidir. Seçime bir gün kalana kadar bu kampanya devam edecektir” dedi

AKP’nin seçimi zorbalıkla almak istediğine işaret eden Aksoy, Ağrı halkın zarar görmemesi ve kanın dökülmemesi için seçimi ertelediklerini anımsattı. Göç eden seçmenlerin de AKP’nin avantajından dezavantajına çevireceğini ifade eden Aksoy, “AKP seçimi zorla alacağını düşünüyordu, bunun emareleri ortaya çıktıkça kan dökülmemesi için elimizdeki malzemeyi de kullanarak delilleri de güçlü bir şekilde ortaya koyarak seçimin yenilenmesi için bir karar aldık. Bunu AKP’ye rağmen çıkarttık. Ama şu var mevsim koşulları onlar için bir avantaj olabilir. Fakat bu avantajı dezavantaja çevireceğiz” diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.