Losev

BDP 2 ilçe için YSK'ya Başvurdu

Videoyu Aç BDP 2 ilçe için YSK'ya Başvurdu
A
a

BDP Batman İl Örgütü, 30 Mart seçimlerinde hile ve usulsüzlük yapıldığına dair ellerinde bulunan delilleri Yüksek Seçim Kurulu bürosuna teslim ederek Hasankeyf ve Kozluk ilçelerindeki seçimlerin iptali ve yenilenmesini talep etti.

BDP Batman İl Örgütü 30 Mart yerel seçimlerinde Hasankeyf, Kozluk, Ceylanpınar, Ahlat ve Ağrı başta olmak üzere bölgenin birçok merkezinde ortaya çıkan hile ve yolsuzluk iddialarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Saat 13.30'da Batman Belediyesi önünde başlayıp Batman Adliyesi'ne kadar süren yürüyüşe BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP MYK Üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman İl Örgütü Başkanı Serdar Atalay, BDP Batman Belediye eş başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel'in yanında Batman'a bağlı bütün merkezlerin belediye eş başkanları ile binlerce yurttaş katıldı.

'İRADEMİZİ HIRSIZLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ'

Batman Adliyesi önüne kadar süren yürüyüş sonunda burada konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer Kürt halkının iradesini asla hırsızlara teslim etmeyeceğini belirterek, "Devlet Kürt halkının meşru ve onurlu mücadelesini yok etmeye çalışıyor. Kürdistan'ın her yerinde halkın zaferinden korkuyorlar. Bu seçimi tarihi bir intikam olarak görüyorlar. Bizleri öldürdüler, kayıp ettiler, tehdit ettiler. Kürt halkını buna rağmen bitiremediler. Şimdi de Kürt siyasetinin önünü tıkayarak Kürtleri yok etmeye çalışıyorlar. Onlar da biliyor ki HDP ve BDP'ye verilen her oy İmralı'ya, gerillalara ve Kürt mücadele tarihine bir selam anlamı taşıyor" ifadelerini kullandı.

BDP Batman İl Örgütü Başkanı Serdar Atalay ise "Yılardır Kürtleri yok sayan, din maskesi altında siyaset yapan, helal ve haram kavramlarıyla toplumu yönetmeye çalışan AKP hükümetinin ne denli yolsuzluk yaptığını Türkiye ve Kürdistan kamuoyu gördü. AKP hükümeti her şeyi ile toplum nezdinde deşifre olduğunu gördüğü için dört elle 30 Mart seçimlerine sarıldı. Ülkenin her yanında seçimleri kazanmak için her yolu mubah saydı" diyerek AKP'nin seçimler boyunca yaptığı usulsüzlükleri anlattı. YSK'nın da artık AKP'nin bir yan kuruluşu gibi hareket ettiğini belirten Atalay YSK'nın bir an önce bu yanlışlardan dönmesi gerektiğini belirtti.

SEÇİMLER YENİLENSİN TALEBİ

Serdar Atalay'ın okuduğu basın açıklamasının ardından BDP Batman İl Örgütü, seçimlerde hile ve usulsüzlük yapıldığına dair ellerinde bulunan delilleri Yüksek Seçim Kurulu bürosuna teslim ederek Hasankeyf ve Kozluk ilçelerindeki seçimlerin iptali ve yenilenmesini talep ettiler.

Halk, Batman Adliyesi önünde YSK'nın vereceği kararı bekliyor.

Kaynak : FiratNews

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.