Afyonkarahisar Valiliği, Kurban Bayramı öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğunun önlenmesi ve güvenliğin sağlanması amacıyla 14-16 Haziran tarihlerinde ağır tonajlı araçlara yönelik önemli bir karar aldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatili ile eğitim-öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması sebebiyle vatandaşların 14-15 Haziran tarihlerinde turizm bölgelerine yoğun bir şekilde seyahat edeceği ve bu durumun taşıt trafiğini artıracağı belirtildi.

Bu nedenle, trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü ya da yaralanmalı trafik kazalarının önlenmesi amacıyla Afyonkarahisar Valiliği tarafından önemli tedbirler alındığı ifade edildi.

Kamyon

Buna göre, 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar kamyon, çekici ve tankerlerin Antalya ve İzmir istikametindeki D-650 ile D-300 kara yollarının Afyonkarahisar kesiminde 47 saat boyunca seyirlerine izin verilmeyeceği belirtildi.

Ayrıca, tedarik süreçlerinin aksamaması için belirli ürünleri taşıyan araçlara öncelikli olarak ana arterler haricindeki güzergahların kullanımına izin verileceği, ancak zorunlu hallerde bu araçların ana arterler üzerinde en kısa süreyle seyirlerine izin verileceği kaydedildi.