Losev

Bayram'da Said Nursi'nin Köyüne 5 Bin Kişi Ziyaret Etti

A
a

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin doğduğu yer olan Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü Kurban Bayramı'nda yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Gelen misafirleri ağırlayan Nurs Dernek Başkanı Hikmet Okur, gelen misafirlere rehberlik yaptığını söyledi. Kurban Bayramı nedeniyle yaklaşık 5 bin kişinin Bediüzzaman Said-i Nursi'nin doğduğu köyü ziyaret ettiğini söyleyen Nurs Dernek Başkanı Hikmet Okur, "Kurban Bayramı nedeniyle Amerika'dan Nijerya'dan, Filipinler'den, İstanbul'dan, Manisa'dan Ankara'dan ve birçok şehirden ziyaretçileri ağırladık. Gelen misafirleri üstadın evini, camisini, külliyesini ve aile kabristanını beraber ziyaret ettik. Gelen ziyaretçiler, Kurban Bayramı'nı çocuklarının yanlarında geçireceklerine bayram günü gelip Bediüzzaman Said-i Nursi'nin doğduğu köyü ziyaret etmeleri bizi çok sevindirdi. Demek ki üstadımızın davasını anlamışlar" dedi.
 
Özellikle yurt dışından gelen misafirler çok memnun kaldıklarını, ilk defa geldiklerini ve bundan sonra her sene geleceklerini söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.