Losev

Baydemir Barzani ile görüştü

A
a

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi ziyaret etti.

Ziyarette Kürtlerin birliği, ulusal konferans, Mexmûr Kampı'nın durumu, Ortadoğu'da barış gibi konular görüşüldü.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Kürdistan Bölgesel Yönetimi Hewler temsilcileri Cemal Coşkun ve Mehmet Ali Aydın ile birlikte Selahattin kentine geçerek Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.
 
Baydemir görüşmede, hakkında 3 buçuk yıl boyunca Türkiye dışına çıkış yasağı konulduğunu anımsatarak, yasağın kalkmasıyla birlikte kendisini daha önce telefonla arayan Mexmûrlu bir anneye verdiği sözü yerine getirerek Mexmûr Kampı'nı ziyaret ettiğini söyledi. Kampta Irak hükümetinin sorumluluğunun gereğini yerine getirmediğini ifade eden Baydemir, Mexmûr'da görevli öğretmenlere Irak hükümetinin maaş vermediğini anlattı.
 
Barzani'yle Federal Kürdistan'daki gezi ve gözlemleri hakkında bilgilerini paylaşan Baydemir, Hero Talabani'yi ziyaret ettiğini ve Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi. Daha sonra Barzan'da Melle Mustafa Barzani'nin mezarı ile Enfal katliamında yaşamını yitirenlerin anıtsal mezarlarını ziyaret ettiğini anlatan Baydemir, "Kuzey, güney, doğu, batı ayrımı olmaksızın Şeyh Said'den Seyit Rıza'ya, Gazi Muhammed'den Melle Mustafa Barzani'ye, Mazlum Doğan'dan Sakine Cansız'a kadar özgürlük davasında tüm yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygı ile eğiliyorum. Bugün Kürtler özgürlüğe doğru yürüyorsa ödenen bedeller sayesindedir" dedi. Baydemir, seyahatinin kendisine büyük moral ve çalışma azmi verdiğini ifade etti.
 
Federal Kürdistan Bölgesi'nde Öcalan'ın özgürlüğü konusunda yürütülen imza kampanyasının Türkiye'deki Kürtler arasında büyük bir heyecan yarattığını ifade eden Baydemir, Kürtlerin birliği konusundaki konferansın öneminin altını çizdi. "Kürtler arasında birlik ve beraberlik onurlu barış ve özgürlüğün altyapısını oluşturuyor" diyen Baydemir, bu kapsamda Kuzey ile Güney'in yakınlaşmasına vesile olacak kültürel işbirliği, gençler arasındaki spor müsabakaları, festival buluşmalarının önemine dikkat çekti.
 
Baydemir, 40 dakika süren görüşmede, kendisi ve BDP eş genel başkanları adına Mesut Barzani'nin bir süre önce vefat eden ablası için de başsağlığı diledi. Baydemir daha sonra yeni yayına başlayan Rudaw Televizyonu'nun programına konuk oldu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.