Losev

Batman'da Kitap Kumbarası

A
a

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve kitap çeşitliliğinin arttırılması amacıyla başlattığı Kitap Kumbarası kampanyasının startı verildi.

Batman'da Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin öncülük ettiği Batman Belediyesi'nin de destek verdiği Kitap Kumbarası kampanyası Yılmaz Güney Sineması önünde düzenlenen tören ile başladı. Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması ve kitap çeşitliliğini arttırıp daha fazla kitap kazandırmak, kent ve kent dışından gelen kitap isteklerine yanıt vermek amacıyla başlatılan kampanyanın açılış törenine, BDP PM üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman İl Eş Başkanı Serdar Atalay, BDP Batman Merkez İlçe Başkanı Murat Gazioğlu, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Caymaz, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, böylesi anlamlı bir projeyi hazırladığı için Gençlik Meclisi'ne teşekkür ederek, "Gerçekten çok güzel, çok anlamlı bir proje. Gençlik meclisimizi kutluyorum. Batman Belediyesi olarak böyle anlamlı bir projede yer almak bizim için çok hoş bir olay. Bu proje, genel olarak kitap dünyasından uzaklaşıldığı bir zamanda gerçekleşmiş olması ayrıca dikkat çekici. Umarım bu proje insanlarımızın daha fazla kitap okuma kitap okumaya sevk eder. Herkesi bu kumbaraya katkı yapmaya çağırıyorum. Okumadıkları kitaplarını bu kumbaraya atarak ihtiyaç duyan insanların da en azından kitaba ulaşımını sağlayacaklardır. Kitapsız bir dünya düşünülemez. Su ve hava kadar bizim için gereklidir" dedi. 
 
Temel'in konuşmasından sonra açılışa katılanlar beraberlerinde getirdikleri kitapları kumbaraya attı. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.