Losev

Başörtülü Rektörü AYM'ye Şikayet Etti

Videoyu Aç Başörtülü Rektörü AYM'ye Şikayet Etti
A
a

Üniversiteden atılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti.

Üniversite yönetimini YÖK'e şikayet etmesi ve bir televizyon kanalında yaptığı konuşmalar nedeniyle Üniversiteden atılan İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ı Anayasa Mahkemesi'ne şikayet etti.

Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın başörtü takması ile Türkiye gündemine gelen Dicle Üniversitesi'nden 2011 yılında uzaklaştırılan Doç. Dr. Ahmet İnan Anayasa Mahkemesi'ne verdiği dilekçesinde, 2009 yılında Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nün kendisine 'kademe ilerleme durdurma' cezası verdiğini belirterek şöyle dedi:

"Diyarbakır 1'inci İdare Mahkemesi bu cezayı iptal etti. Ancak mahkeme heyeti, Rektör Prof. Dr. Saraç liderliğindeki Saraç çetesinin evrak üzerinde yaptığı sahteciliğin üstünü örttü. Devletimizin hukuk tevzi etmek için kurduğu bir mahkemenin maalesef sahte belgelere geçerlilik kazandırarak bir kalpazanlık kurumuna dönüştüğü, anılan bu dava dosyası üzerinden izlenebilir. Bu durum Fethullah Gülen liderliğindeki darbe çetesinin devlete ne ölçüde sızdığının da göstergesidir. Umarım 'Paralel Devlet Yapılanması' örgütü Anayasa Mahkemesi'ne de sızmamıştır ve görevini hakkıyla yaparak anılan örgütün yargıdaki uzantılarını örtmez. T.C. Anayasası ile muahedeli bir vatandaş olarak bunu bekliyorum."

'REKTÖR SARAÇ YARGI KARARINI UYGULAMADI'
 
Doç. Dr. İnan, Danıştay'ın nihai kararı ile yargı yolunun tüketildiğini, Rektör Saraç'ın yargı kararını uygulamayarak devlet düzenini tanımadığını belirttiği dilekçesinin sonuç ve talepler bölümünde ise şunları kaydetti:

"Hak ihlallerimin tespit edilmesi, Üniversite yönetiminin tarafına uyguladığı manevi işkenceler karşısında çektiğim ızdırab sebebi ile 20 bin lira manevi tazminat verilmesini ve yargı kararlarını uygulamayan, Anayasa yerine başka güçlerin kriterlerine ikame etmeye çalışan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını arz ve talep ediyorum."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.