DEM Bitlis Belediye
Losev

Başkan Geylani, TRT GAP Radyosuna Konuştu

Videoyu Aç Başkan Geylani, TRT GAP Radyosuna Konuştu
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, TRT GAP Diyarbakır Radyosu canlı yayınına telefonla bağlanarak, belediyenin çalışmalarını anlattı.

TRT Gap Diyarbakır Radyosu’nda sunuculuğunu Aslı Hocaoğlu'nun yaptığı 'Yöremizden' adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, belediye çalışmaları ve etkinlikler ile ilgili bilgi verdi.

Programda 27 Temmuz’da başlayacak ‘Tatvan Yaz Şenlikleri’nin her kesimden insana hitap ettiğini belirten Başkan Geylani, ‘Tatvan’ın bölgemizde farklı bir konumu var. Van Gölü’nün kıyı havzasına yayılmış bir şehir. Genellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki vatandaşların gerek serin havası, gerek doğal güzellikleri olsun yaz zamanlarını geçirdikleri bir yer. Yazın nüfusu bir buçuk katına çıkıyor neredeyse. Çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar olsun, Tatvanlı hemşerilerimiz olsun buradaki günlerini dolu dolu geçirebilmeleri için etkinlikler yapıyoruz. 27 Temmuz ve 31 Ağustos tarihlerinde hafta sonları düzenleyeceğimiz programlarda gündüz saatlerinde çocuklar için etkinlikler ve yarışmalar şeklinde, akşam saatlerinde ise tüm hemşerilerimize hitap edecek şekilde olacak. Biz etkinliklerimize 15 Temmuz’da başladık. Ardından ‘Geleneksel Nemrut Yayla Şenliği’miz vardı. Nemrut Şenliğimizi üzücü bir olay nedeni ile iptal ettik. Bitlis’te hain bir saldırıda bir binbaşımız şehit oldu. Buradan tekrar şehidimize rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum’ dedi.

Nemrut ile ilgili yol sorununun çözüldüğünü ifade eden Geylani şu açıklamalarda bulundu. ‘Nemrut Tabiat Koruma Varlıkları sit alanı içerisinde olduğu için Kültür Bakanlığımız ile birlikte bir proje hazırlıyoruz. Nemrut’a 2 tane seyir terası yapacağız. Biri yukardan kuş bakışı olacak, diğeri ise nemrut kalderasının içerisinde olacak şekilde vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir projeden bahsediyoruz. Bunun yanında sıcak hava balon turizmi ile ilgili bir çalışma başlattık. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Rüzgar ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsan balon turizmi ile Nemrut Kalderası’nı ve Van Gölü’nü bir arada seyretmek güzel olacaktır’ dedi.

Sahil ile ilgili ise 4. Etap çalışmalarının yakın bir zaman içerisinde başlayacağını söyleyen Başkan Geylani, ‘ilçemizin hiç şüphesiz en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri de Sahil bandımız. Burası ile ilgili 4. Etap dediğimiz son etap sahil bandı planlaması için çalışmalarımız başlayacak. Bu son etabı da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yaklaşık 5 km uzunluğunda bisiklet yolu için ileriki günlerde ihale sürecimiz başlayacak. Son olarak da genelde pek kimsenin bilmediği orman içerisinde çok güzel bir dere yatağımız var. Orayla ilgili mesire alanı ve şifalı su alanı çalışmalarına başlıyoruz’ dedi.

Son olarak özellikle bölge halkını Tatvan’a davet eden Geylani, TRT GAP Diyarbakır ekibine teşekkür etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.