Losev

Başkan Demir: İşçilerin özlük hakları iyileştirilsin

Videoyu Aç Başkan Demir: İşçilerin özlük hakları iyileştirilsin
A
a

Tüm İş Konfederasyonu Bitlis İl Başkanı Servet Demir, MEB'e bağlı okullarda çalışan personelin çalışma süresinin 12 aya çıkarılarak özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm İş Konfederasyonu Bitlis İl Başkanı Servet Demir açıklamasında, MEB okullarda Çalışan personeller 696 KHK Kapsamına 10 ay Geçici olarak sisteme dahil edildi. Geçici personeller olarak çalışma süresinin 12 aya çıkarılmasını ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir. 

Kamu Kurumları içinde mağdur edilen kesim Olan Milli eğitim çalışanlarının, sorunları devam etmekte olup, Bu konuya öncelik verilerek bu husustaki mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. 32 bin Milli eğitim çalışanından 5 bin kişiye sürekli işçi kadrosu verilirken bir çok okulda ve il müdürlüklerinde tam zamanlı olarak çalıştırılmakta olup geri kalan 27 bin çalışana Haksızlık olduğu açıktır.

Her insanın Gideri süreklilik arz ettiğine göre,bu gider ihtiyacının karşılanabilmesi için, işininde süreklilik arz etmesi gerekmektedir. Bu Konuda Yetkili kişilerden Bu mağduriyetin önüne geçilmesini bekliyoruz. 2 ay ara verilmesi her aileden 4,5 kişi olarak hesaplarsak 140 bin insan aileleriyle perişan duruma gelecek. iki ay askıda bekletilmesi MEB Çalışanları sigortalı olarak herhangi bir yerde çalışmaları sözleşmelerin  feshi, işsizlik maaşı verilmemesi bu insanların iki ay boyunca elektrik, banka kredisi, kira, çocuk masrafları ve ev giderleri gibi bir çok masraflarını ne yapacağını düşünmeye başlamaları, ciddi bir mağduriyet söz konusu.

Çalışma Bakanlığına, Maliye bakanlığına, Milli eğitim Bakanlığına defalarca randevu talep ettik geri dönüş sağlanmadı. 

Sözleşmeler 10 aylıktı Ancak bu mazeret çalışma hayati ve insani acıdan adil değil, Temennimiz  tez zamanda 12 ay Süreli hale Gelmesidir. Bu Konuda Vekillerimizden bir adim  önce atmalarını, Sayın Cumhurbaşkanımıza yetkili bakanlıklara iletip  mağduriyetin son bulmasını bekliyoruz.   

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.