Losev

Başkan Çetinsoy'un 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı

Videoyu Aç Başkan Çetinsoy'un 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı
A
a

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 1 Mayıs İşçi Bayramının Ak Parti hükümetince resmi tatil yapıldığına vurgu yapan Çetinsoy, işçinin alın teri ve emeğini kutsal gören bir anlayışa sahip olduklarını belirtti.

Başkan Çetinsoy, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın, adından da ifade edildiği şekliyle toplumsal barışa, insanlar arasındaki işbirliği ve iş bölümüne dayalı sosyal dayanışmanın geliştirilmesine fırsat ve vesile olmasını diliyorum. Diğer yandan bizler, alın terinin önemini, kutsallığını bilen, bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu anlamda hükümetimiz, milletimizden aldığı güçle, daha güçlü, daha huzurlu, daha gelişmiş, insan hak ve hürriyetlerinin özgürce yaşanabildiği bir Türkiye için çalışmalarını sürdürüyor.

Yine hükümetimiz tarafından, işçi kardeşlerimizin; başta çalışma koşulları, sosyal hakları ve güvenliği olmak üzere birçok reform niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirmiştir. Bununla birlikte, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan işçi bayramını 22 Nisan 2009 tarihinde resmi tatil olarak ilan ederek işçi bayramını Türkiye’de resmi bir kimliğe kavuşturmuştur. İnsan onuruna yaraşır bir şekilde bayram havasında, huzur, güven ve barış ortamında kutlanması için herkesin üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olması faydalı olacaktır.

Bizler her zaman alın teri ve emek en yüce değerdir şiarıyla hareket ediyoruz. Her türlü şartta emek veren işçi kardeşlerimizin sadece yılın belli bir gününde değil, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Belediye yönetimi olarak emekçilerimizin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmaları için göreve geldiğimiz ilk günden beri önceki dönemlere ait ödenmemiş işçi alacaklarını ödedik. İşçilerimizin aylık maaşlarını ise belirli bir düzene sokarak her ay ödüyoruz. Bu vesile ile başta işçi, memur ve emekçiler olmak üzere tüm çalışanlarımızın ve çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.