DEM Bitlis Belediye
Losev

Başkan Çetinsoy: Günkırı Hürriyet mahallesinin yol çilesi bitiyor

Videoyu Aç Başkan Çetinsoy: Günkırı Hürriyet mahallesinin yol çilesi bitiyor
A
a

Beldenin ikinci büyük yolu konumunda olan ve kışın çamurdan yazın ise tozdan geçilmeyen Hürriyet Mahallesinin yolunda parke taşı döşeme çalışmaları başlatıldı.

Yol çalışmalarını aralıksız sürdüren Günkırı Belediyesi, daha önce altyapı çalışmalarını tamamladığı Hürriyet Mahallesi anayolunda kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını başlattı. Beldenin ikinci büyük yolu konumunda olan ve 12 metre genişliğinde yapılacak yolun çalışması en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor. Bu güne kadar stabilize durumunda olan ve yaz mevsiminde tozdan kış mevsiminde ise çamurdan geçilmeyen yolun tamamlanmasıyla birlikte mahalle sakinleri rahat bir nefes alacak. Çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme yapan ve bu çalışmayı en kısa zamanda bitirmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, toz ve çamuru belde sakinlerinin kaderi olmaktan çıkartacaklarını belirtti.

‘MAHALLE TOZ BULUTU ALTINDA KALIYORDU’

Göreve geldiği günden bu yana yol çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini fakat daha birçok eksiğin bulunduğunu ifade eden Başkan Çetinsoy, “Çalışmalarımızı her ne kadar aralıksız sürdürsek de henüz istediğimiz seviyeye getirmiş değiliz. Çünkü; hizmet anlayışımız gereği belde içerisindeki bütün mahalle yollarını çamurdan ve tozdan kurtarmaktır. Bu anlayışla önceliğimiz daha işlek olan yollarımız oldu. Özellikle Hürriyet mahallemizin bu yolunun yapımı büyük bir mecburiyet arz ediyordu. Çünkü bu yolumuz belde hayvanlarının geçiş güzergahında bulunmasından dolayı sabah ve akşam saatlerinde bu mahallemiz adeta toz bulutu altında kalıyordu ve bu tozdan dolayı insanlar evlerinde oturamaz duruma gelmişlerdi. Mahalle sakinlerinin bu durumu bizleri çok rahatsız ediyordu. Bu düşünceyle bu yol çalışmamızı başlatarak, en kısa zamanda bu toz ve çamur çilesine son vereceğiz” dedi.

‘EKSİK KALAN ÇALIŞMALARIMIZI BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Eksik kalan kanalizasyon ve mahalle yollarının yapımını da hedeflediklerini belirten Başkan Çetinsoy, “Alt ve üst yapı konusunda hiçbir zaman geri adım atmadık. Özellikle kanalizasyon çalışmalarımızı hiç aksatmadan sürdürdük. Şenyurt mahallemizde başlattığımız ve büyük kısmını tamamladığımız kanalizasyon çalışmalarımızın kalan kısmına da Kurban bayramından sonra devam ettireceğiz. Bununla birlikte yapımını tamamladığımız fakat çeşitli nedenlerden dolayı ev bağlantısını daha tamamlayamadığımız evlerin bağlantılarını da tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca alt temel dolgu çalışmalarını ve altyapısını tamamladığımız mahalle yollarımıza da el atmayı hedefliyoruz. Zamanın yetmesi durumunda bu yollarımıza da kilitli parke taşı döşeme çalışması hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.