DEM Bitlis Belediye
Losev

Başkan Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Videoyu Aç Başkan Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi Öğrencileri İle Bir Araya Geldi
A
a

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Bitlis Eren Üniversitesi Proje Atölyesi tarafından organize edilen “Bitlis Seninle Güzel” adlı proje kapsamında düzenlenen konferansta sunum yaptı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Tatvan Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu projeler ile ilgili sunum yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, üniversite öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

Proje yarışmasına proje yazmak isteyenlerin Proje Atölyesine başvurmaları gerektiğine değinen Proje Atölyesi Koordinatörü Mehmet Hanifi Tilaver ise, Proje Atölyesi hakkında bilgi verdi. Atölyenin amaçlarından da bahseden Tilaver: “Bitlis ilinin ve ilçelerinin de turizm, yenilenebilir enerji, kültürel ve sosyal alanlarda kalkınması gelişmesi ve bu alanlarda ses getirecek projeler üretilmesi taraftarıyız.” dedi.

Tatvan’da yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Sergi ve Kongre Merkezi, Bilgi Evi ve Kitap Kafe, Şehir Gençlik Merkezi, İşletme Oteli Restorasyonu, Hayvan Hastanesi, Güneş Enerjisi Santralı, Tekne Yanaşma Yeri, Hanımlara Özel Spor Salonu gibi projelerden bahsetti. Sergi ve Kongre Merkezi’nin Ramazan ayında faaliyete geçeceğini belirten Aksoy, bu merkezde iftar organizasyonu yapacaklarını ve fuar sezonunda fuar amaçlı kullanacaklarını söyledi.

Aksoy, Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan ve bölgede bir benzeri olmayan hayvan hastanesi sayesinde çevre illerdeki hayvanlara da fayda sağladığını belirtti. Her ilde ve ilçede alışveriş merkezi olduğunu ama sahilin çok az bir yerde olduğunu belirten Başkan Aksoy: “Allah’ın verdiği nimete katkı sunarak sahil şeridini güzelleştirdik ve güzelleştirmeye devam ediyoruz.” dedi. Aksoy konuşmasında; dar gelirli vatandaşlar için paranın geçmediği market kurduklarını, Van Gölü Havzası’nın güneş enerjisine uygun olduğunu, alt yapı çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini de ifade etti. Belediyenin öz kaynaklarıyla bu kadar hizmet yapmanın mümkün olmadığına değinen Başkan Aksoy: “Bu hizmetleri projeler sayesinde yapabiliyoruz. Sizlerden de proje bekliyoruz, hayalinizi proje haline getirip yarışmaya katılın. Uygun projeleri doğru yerlere ulaştırarak hayata geçirebiliriz.” dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ve Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. M. Zahid Kuldaş’ın da katıldığı program, soru cevap bölümünün ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.