Ülkemizde başıboş köpeklerin ve sahipsiz hayvanların sorunlarına çözüm arayışı hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Adalet, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, İçişleri ile Tarım ve Orman Bakanlıkları, sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenlemeye yönelik bir çalışma yürüttü.

Yoğun Çalışmanın Ardından AK Parti Grup Başkanlığına Sunuldu

Yaklaşık 10 gün süren yoğun bir çalışmanın ardından ortaya çıkan sonuçlar, AK Parti Grup Başkanlığına teslim edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, önümüzdeki günlerde bu konuya ilişkin olarak hem AK Parti Grubu'ndan hem de ilgili STK temsilcilerinden ve akademisyenlerden görüş alacak.

Thumbs B C Fdb11F4Caf79A351Bba1516B4B98E6A5

Yapılacak Olan Uygulamalar Masaya Yatırılacak

Çalışmanın odak noktası, başıboş köpeklerin toplanması, bakımlarının yapılması, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirme konularında nasıl bir yol haritası izleneceği. Ayrıca, sahiplenilmeyen hayvanların durumu ve bu konuda yapılacak uygulamalar da masaya yatırılacak.

Gıda zehirlenmesi şüphesi ile 32 işçi hastanelik oldu Gıda zehirlenmesi şüphesi ile 32 işçi hastanelik oldu

Basibos Kopek Wefa Cover

Bu çalışma, ülkemizde sahipsiz hayvanların yaşadığı sorunlara çözüm getirmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Hükümetin ve ilgili kurumların bu konuda gösterdiği hassasiyet, insanların ve hayvanların yaşam kalitesini artırmak için atılan önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Basibos Kopeklerle Ilgili Calisma Tamamlandi 7902030E

(AA)

Kaynak: Anadolu Ajansı