Losev

Başbakan Yıldırım, Bülbül gibi öttüler

Videoyu Aç Başbakan Yıldırım, Bülbül gibi öttüler
A
a

Guardian gazetesine konuşan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, “Bu saldırıyı püskürttükten sonra gözaltına alınan, asker üniforması giymiş insanlar var. Bunlar derhal olup biteni itiraf ettiler, bizim Türkçe’de kullandığımız ifadeyle bülbül gibi öttüler” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Britanya’da yayımlanan Guardian gazetesinden Kareem Shaheen’e konuştu.

Guardian Yıldırım’la yaptığı mülakatla ilgili haberi, “Türkiye Başbakanı, darbe zanlılarının itiraflarının, sürgündeki din adamının rolünü kanıtladığını iddia ediyor” başlığı ile verdi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, “Türkiye ve ABD çok uzun geçmişe dayanan dostça ilişkilere sahiptir, müttefik ve stratejik ortak olmuştur” diyen Yıldırım, Fethullah Gülen’i “terör örgütü lideri” olarak nitelendirerek, “ABD’nin bu terör örgütü liderinin yanında olacağına inanmıyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrası gözaltına alınan zanlıların ifadelerinin, Gülen’in darbe girişimine doğrudan müdahil olduğunu gösterdiğini söyledi.

Türkiye hükümetinin ABD’den henüz resmen Gülen’in iadesini istemediğini belirten Yıldırım, darbe girişimi ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından iade talebinde bulunacaklarını kaydetti.

Yıldırım ayrıca gerekli dosyalar ABD’ye gönderildiğinde, “FETÖ’nün darbe girişimine dahliyle ilgili hiçbir şüpheye yer kalmayacağını” söyledi.

Bülbül gibi öttüler

Yıldırım’ın Guardian’a yaptığı diğer açıklamalar ise şöyle:

“Bu terör örgütünün lideri ABD’de ikamet ettiği için insanların kafasında ‘Acaba bu işte ABD’nin dahli ya da desteği mi var?’ şeklinde bazı soru işaretleri bulunuyor.

“Amerika bu noktadan itibaren, bölgede kendisi için stratejik bir müttefik olan Türkiye ile işbirliğini nasıl sürdüreceğini düşünmeli.

“Bu saldırıyı püskürttükten sonra gözaltına alınan, asker üniforması giymiş insanlar var. Bunlar derhal olup biteni itiraf ettiler, bizim Türkçe’de kullandığımız ifadeyle bülbül gibi öttüler.

“İlk ifadelerden anlıyoruz ki, bu çok uzun zamandır planladıkları bir darbe girişimiydi.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.