Losev

Başbakan Davutoğlu, operasyonların süreceğini söyledi

Videoyu Aç Başbakan Davutoğlu, operasyonların süreceğini söyledi
A
a

Başbakan Davutoğlu, hendek kazmalara ilişkin, “Kesinlikle temizleninceye kadar mücadelemiz aralıksız sürecek” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çatışmalarda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar için iş kurasında konuştu. Davutoğlu konuşmasında operasyonların devam edeceğini belirtti.

Davutoğlu, konuşmasında HDP’yi eleştirerek, “Hendek barikat siyasetinden medet umanlar. Kobani olaylarından bu yana sicilini giderek bozan HDP şimdi de hendeklerle, barikatlarla kendisini var etmeye çalışıyor. Bu yol, yol değildir. Hendek siyasetinin bir adım ötesi yer altı siyasetidir. Bütün bunlar demokrasiye, halka, vatana ihanettir. En başta da HDP’ye oy veren vatandaşlarımıza dahi, ihanettir. Bölgede seçmen onlara bir beklenti ile oyunu emanet etti. Onlar açık bir şekilde bu emanete ihanet ettiler” dedi.

Cizre ve Silopi’de öğretmenlerin mesajlarla kentten uzaklaştırılmasına ilişkin, de konuşan Davutoğlu, “Bu terörü, şiddeti, baskıyı savunanlara sesleniyorum; aldığınız demokratik yetkiyi hendeklere boca ediyorsunuz. Tablo ortada. Bir yanda öğrencilerinden ayrıldığı için yürekleri sızlayanlar terörle mücadele edilen bölgelerde evlerinden ayrılmak zorunda kalanlar diğer yanda ise bölge insanına eziyet edenler, devletin koruma altına aldığı öğretmenleri tehdit edenler.”

Pervin Buldan

HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan’ı da eleştiren Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

“HDP’li bir vekil, üstelik TBMM’de başkan vekili olan bir hanımefendi, bir kadın siyasetçiye yakışmayacak üslupla yaslandıklarını iddia ettikleri siyasal tabana tehditler savurabiliyor. Twitter hesabından; ‘Bırakıp gitmeyeceksiniz, terk etmeyeceksin bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin’ diyor. Bu nasıl bir kendini kaybediştir. Böylesine zelil ifadelerle halkı tehdit etmeye yöneliyor. Bir siyasetçi, vatandaşını, seçmenini nasıl tehdit edebilir.”

Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; Sur’da, Cizre’de, Silopi’de bu vatanın her bir güzel köşesinde herhangi bir yerde nerede terör varsa oradan bu terör odakları kesinlikle temizleninceye kadar mücadelemiz aralıksız sürecek.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.