Slayt Gösterisi
Losev

Başarı Öyküsü oyunuyla skeç dalında birinci oldular

Videoyu Aç Başarı Öyküsü oyunuyla skeç dalında birinci oldular
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, ders esnasında tiyatro ile ilgili hayallerini gerçeğe dönüştürerek ‘Başarı Öyküsü’ oyunuyla skeç dalında birinci oldular.

BEÜ Öğretim Görevlisi Mehmet Ölmez ile hayallerini paylaşan öğrenciler, Gençlik Merkezi'nin başlatmış olduğunu 'Hayallerini Sahneye Taşı' yarışmasında 'Başarı Öyküsü' adlı oyunla il birincisi olarak Erzurum'da düzenlenecek olan skeç yarışmasına gitmeye hak kazandılar. Anadolu Komedren Tiyatrosu'nun (AKOT) Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan tarafından yarışmalara hazırlanan Bitlis Eren Üniversitesi'nin tiyatro topluluğu, Kültür Merkezi'nde hazırlıklarını sürdürüyor.

Çalışmaların bir hayli yoğun ve neşeli geçtiğini belirten BEÜ Öğretim Görevlisi Mehmet Ölmez, "Öğrencilerimiz hayallerini paylaştığı için ve böyle bir topluluk kurduğumuz için son derece mutluyum. Ders esnasında öğrencilerim bana Bitlis'te sosyal aktivitelerin olmadığını söylediler. Bende dışarıda olup da burada olmayan ne var dediğim zaman aklımıza böyle bir tiyatro topluluğu kurmak geldi. Kendi tiyatromuzu kendimiz oluşturalım dedik. İlk önce çalışmalarımıza amatör ruhla başladık. But tiyatro organizasyonunu kurduktan sonra küçükte olsa sahne çalışması yaptık. Daha sonra Gençlik Merkezi'nin açmış olduğu 'Hayallerini Sahneye Taşı' adı altında bir yarışma vardı. Arkadaşlarımız da gerçek anlamda hayallerini sahneye taşıyarak Bitlis'te skeç dalında birinci oldular. 31 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında Erzurum'da gerçekleşecek olan skeç yarışmasına katılacağız. Erzurum'da da hayallerini sahneye taşıyarak skeçlerinde başarı hikayesini anlatacaklar. Burada da dereceye girerlerse Türkiye genelinde yarışmaya katılacaklar. Bu tiyatro topluluğumuzu Anadolu Komedren Tiyatrosu (AKOT) Genel Sanat Yönetmeni Gökmen Okdayan çalıştırıyor. Bu sayede kendisini de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu gençlerimiz Erzurum'da ister başarılı olsunlar ister olmasınlar Bitlis'e döndüklerinde yine aynı şekilde çalışmalarına devam edip okullarda çocuklara ve bazı kesimlere yönelik biraz daha kendimizi geliştirerek oyunlar sergileyeceğiz. Ancak şunu unutmamalıyız ki bu olay bir sınıf dersinde ortaya çıktı. İnşallah küçük bir damlacık olarak ortaya çıktı ama Türkiye'ye bir sağanak yağmur olarak geri döndüreceğiz diye ümit ediyoruz" diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.