İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya X platformundan 20 İlde Uyuşturucuya yönelik Jandarma tarafından düzenlenen "NARKOKAPAN-1" operasyonları hakkında bilgilendirmede bulundu.
Bakan Yerlikaya Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Diyarbakır, Manisa, Aksaray, Van, Adana, Siirt, İstanbul, Sivas, Ağrı, Kırıkkale, Samsun, Muş, Tekirdağ, Rize, Mersin, Bingöl, Iğdır, İzmir ve Mardin İl Jandarma Komutanlıklarınca "NARKOKAPAN-1” operasyonlarının düzenlendiğini belirtti.
Operasyonlarda gözaltına alınan 37 zehir taciri ve sokak satıcısından 34'ünün tutuklandığını belirten Yerlikaya 3'ünün hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini kaydetti.
Yerlikaya, "NARKOKAPAN-1" operasyonlarında; 640 Kg uyuşturucu madde, 225 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 21 bin 768 adet uyuşturucu Hap ele geçirildi" ifadelerini kullandı.