Losev

Bakan Şimşek’ten vergi açıklaması

Videoyu Aç Bakan Şimşek’ten vergi açıklaması
A
a

Maliye Bakanı Şimşek, 2016’da yeni vergi ya da ilave bir vergi artışı öngörmediklerini belirtti., Şimşek, 2016’da kamuya 74 bin personelin alınacağını da söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ocak-Eylül 2015 dönemi merkezi yönetim bütçe uygulama sonuçlarını açıkladı.

Şimşek’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“İki seçimin yapılacağı yılda mali disiplini devam ettirdik. Bu seçim seçim hükümeti olmasına rağmen biz yeniden iktidara gelirsek bütçeyi yine bu çerçevede şekillendirmeye çalışacağız.

“Büyümeyi yüzde 4 öngörüyoruz 2016’da. Siyasi belirsizlik azalırsa ben bunu gerçekçi buluşyorum.

“2016’da bütçe gelirlerinin 2015 gerçekleşmelerine göre yüzde 9.8 artmasını öngörüyoruz. Yüzde 6 enflasyon, yüzde 4 büyümeye göre bu gerçekçi hatta biraz mütevazı bir öngörü.
“Vergileri artıracak mıyız; gelir vergisi reformu yapacağız. Enflasyon ve yeniden değerlendirme oranında zaten artırıyoruz; bunun dışında öngördüğümüz bir artış yok vergilerde.”

74 bin personel alınacak

Maliye Bakanı Şimşek, toplantı sonrası soruları da yanıtladı.

Şimşek, kamuya 2016 yılında 74 bin personel alımının planlandığını açıkladı.

Savunma harcamaları konusunda ise Şimşek, savunma güvenlik harcamalarının 2015’te 47,4 milyar lira olmasını; 2016 yılında ise harcamayı 55 milyar lira olarak öngördüklerini söyledi.

Sığınmacılar

Suriyeli sığınmacılara ayrılan kaynak ile ilgili soruya Şimşek, “Türkiye 2,5 milyon mülteciyi ağırlıyor, yaptığımız harcama şu ana kadar 8 milyar dolar” şeklinde yanıt verdi.

Şimşek “Mülteciler için AB’den 3 milyar euroluk destek olursa karşı karşıya olduğumuz yük açısından makul, bu olursa memnun oluruz” dedi.

Asgari ücret

Şimşek, 1000 TL olan asgari ücretin 2016 yılında 1300 TL olacağını söyledi.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere 1300 lira olsun, derse Ocak’ta olur. Yok, biz iki aşamalı olarak iki dönemde belirliyoruz, deyip Temmuz ayını belirlerse o zaman da Temmuz’da bin 300 liraya yükselir.”


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.