Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Haziran ayında enflasyon beklentilerinde gerileme yaşandığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 7 puan, geçen yılın aynı dönemine göre 19 puan azaldı.” İfadelerini kullandı.
Aynı zamanda reel sektör ve piyasa katılımcılarının enflasyon beklentilerindeki düşüşün de sürdüğünü kaydeden Bakan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hanehalkı ile piyasa beklentileri arasındaki farkın yaklaşık 6 yılın en düşük seviyesine inmesi, enflasyon ataletinin kırılması açısından önemli bir gelişmedir. Beklentilerdeki bu iyileşme uyguladığımız programın etkili ve kararlı adımlarla hedefine doğru ilerlediğini gösteriyor. Jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla petrol fiyatları geriliyor. Enflasyondaki düşüşün devam etmesiyle yurtiçi finansal koşullar reel sektör için daha destekleyici hale gelecektir.” diye konuştu.