Bakan Göktaş, açıklamasında çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması noktasında önemli adımlar attıklarını belirtti. Çocukların milli değerlere sahip, sağlıklı ve güvenli bir şekilde yetişmeleri için tüm gayretleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Aile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığıyla yetişebilmeleri için gayret gösterdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Ocak ayına yönelik toplam 1 milyar 189 milyon lira tutarındaki SED ödemesini hesaplara yatırdık.” açıklamasında bulundu.
SED kapsamında, ailelerin ve çocukların psikososyal destek hizmetiyle güçlendirildiği, aynı zamanda çocuklar için sportif, kültürel, akademik ve sosyal etkinliklerin de hayata geçirildiği ifade edildi.
Bakan Göktaş, Ocak ayında yapılan memur maaş katsayısı düzenlemesiyle birlikte, Şubat ayında çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 7 bin 94 lira olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını da açıkladı.