Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, görüşmede İran ile işgal rejimi arasındaki gerilim başta olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Bakan Fidan, yaşanan gerilimin endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, çatışmaların daha fazla tırmanmadan sona ermesi gerektiğini vurguladı. İran’ın nükleer faaliyetlerine ilişkin y

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan YKS Paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan YKS Paylaşımı
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, iki katlı bir yapının balkonu aniden çöktü. Balkonda ve altında oturan kişilerin enkaz altında kaldığı ihbarı üzerine olay yerine jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Köy sakinlerinin de yardımıyla yapılan kurtarma çalışmalarında Fırat Tarhan (26), Faris Yel (12) ve Mücahit Toy (17) enkaz altından çıkarıldı ancak sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde olay yerinde hayatlarını kaybettikleri belirlendi.

Yaralanan Raman Yel (19), Ahmet Veysel Yel (11), Veysel Karani Yel (15), Abdülkadir Yel (50), İbrahim Halil Yel (24) ve Halis Yel ise ilk müdahalenin ardından Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Raman, Ahmet Veysel ve Veysel Karani Yel’in sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

aşanan anlaşmazlıkların da gündeme geldiği görüşmede Fidan, bu sürecin yalnızca diplomasi yoluyla çözülebileceğinin altını çizdi.

Kaynak: İLKHA