Losev

Bahçeli ve danışmanı hakkında suç duyurusu

Videoyu Aç Bahçeli ve danışmanı hakkında suç duyurusu
A
a

Baskın Oran, Gençay Gürsoy, Oya Baydar, Ergin Cinmen, Neşe Erdilek, Aydın Engin, Orhan Doğançay, Şanar Yurdatapan ve Sait Çetinoğlu’nun olduğu 9 isim, Bahçeli ve danışmanının sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçmenine yönelik sarf ettiği, “Boğaz’da yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler…” sözleriyle Danışmanı Metin Özkan’ın “ellerinde 3 bin kişilik şerefsizler listesi olduğu” sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunuldu.
 
Baskın Oran, Gençay Gürsoy, Oya Baydar, Ergin Cinmen, Neşe Erdilek, Aydın Engin, Orhan Doğançay, Şanar Yurdatapan ve Sait Çetinoğlu çeşitli kentlerdeki Cumhuriyet savcılıklarına Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na iletilmek üzere dava dilekçelerini verdi.
 
Dilekçede, Bahçeli’nin, ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçuyla’ cezalandırılması ve Anayasa’nın 83. maddesi gereğince dokunulmazlığının kaldırılması istenirken; Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan hakkında ‘tehdit ve hedef gösterme’ suçlarından kamu davası açılması talep edildi.
 
Dava dilekçesinde, Bahçeli’ye ilişkin, TCK’nin hakaret suçunu düzenleyen 125. maddesi ile halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçuyla ilgili 126. Maddesi uyarınca cezalandırılması ve Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince dokunulmazlığının kaldırılması istenirken, Bahçeli’nin danışmanı Metin Özkan hakkında, TCK’nin tehdit, hedef gösterme, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçlarını düzenleyen 106., 114. ve 115. maddelerinden kamu davası açılması talep edildi.
 
Aydınlar, HDP’ye oy verdiklerini belirterek, Bahçeli’nin kendilerine “şerefsiz” ve “hain” diyerek hakaret ettiğini, Özkan’ın ise fişleme yaparak hedef gösterdiğini ifade ederek, şüphelilerin TCK’nin ilgili maddelerine göre cezalandırılmalarını istedi.
 
Ne demişlerdi?
 
Partisinin Genişletilmiş İl İstişare toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Boğazda yalılarda oturup viskisini yudumlayıp oyunu HDP’ye veren şerefsizler şimdi HDP ile koalisyon kurun” ifadelerini kullandı.
 
Bahçeli’nin Siyasi Danışmanı Metin Özkan da “ellerinde 3 bin kişilik şerefsizler listesi olduğunu” açıkladı.
 
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise yaptığı yazılı açıklamada “46 yıllık şerefli mazisiyle MHP şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.