DEM Bitlis Belediye
Losev

Bahçeli 2018’e kadar MHP’nin başında

Videoyu Aç Bahçeli 2018’e kadar MHP’nin başında
A
a

MHP Başkanlık Divanı, olağan kurultayın 18 Mart 2018’de yapılmasını kararlaştırırken, kurultay tarihinin 3 yıl önceden belirlenmesi ise parti içi muhalefete “gözdağı” olarak yorumlandı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) dün düzenlenen Başkanlık Divanı toplantısında, 12. Olağan Kurultayın 18 Mart 2018’de yapılması kararlaştırıldı.
 
Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, kurultay tarihi 18 Mart 2018 olarak belirlendi.
 
Parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay toplanması yönünde Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye yönelik eleştirileri sürerken, dünkü MHP Başkanlık Divanı toplantısında partinin kurultay tarihi belirlendi.
 
Toplantıda, 11. Olağan Büyük Kurultayını 21 Mart 2015’te gerçekleştiren MHP’nin 12. kurultayını ise 18 Mart 2018’de gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Kurultay tarihinin 3 yıl önceden belirlenmesi ise parti içi muhalefete “gözdağı” olarak yorumlandı.
 
Divanda, Bahçeli’nin koalisyon için şart koştuğu “anayasanın ilk 4 maddesinden taviz verilmemesi, çözüm sürecinin sonlandırılması, Erdoğan’ın Anayasal sınırlar içine çekilmesi ve başkanlık sisteminin tartışmaya açılmaması” konularında MHP’nin haklı çıktığı belirtildi.
 
MHP, 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili çıkartırken, 1 Kasım’da bu sayı yarı yarıya azalarak 40’a düştü.
 
MHP oy oranını da yüzde 16,29’dan yüzde 11,90’a düşürürken hiçbir ilde birinci parti olamadı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.