Losev

Bahçeli: Başbakan Türkiye'yi Böldü

A
a

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ülkeyi böldüğünü söyledi. AKP'nin Ankara mitinginde MHP bayrağı sallayanları tanımadıklarını ifade Bahçeli, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan'ın "Milli İradeye Saygı" mitinglerini eleştiren Bahçeli, milli iradeyi işine geldiği gibi yorumlayanların çatıştırarak, kutuplaştıranların sefalet odakları olduğunu kaydetti.
 
Bahçeli, "Dedikodu, gıybet, iftira, bozgunculuk, bölücülük AKP'nin anafikri ve mayasıdır" dedi. Başbakan ve hükümetinin Gezi Parkı olaylarını kışkırtmak için elinden gelen herşeyi yaptığını kaydeden Bahçeli, AKP hükümetine göre herkesin suçlu olduğunu söyledi. Bahçeli, Gezi Parkı olaylarını anlamak istemeyen Başbakan'ın bundan sonra Türkiye'yi yönetmesinin zor olduğunu söyleyerek, "Saddam rejiminin Esad anlayışının ve Kaddafi baskısından ileri gidemeyecektir" dedi. Erdoğan'ın demokrasi çağrılarına kulaklarını kapattığını ifade eden Bahçeli, Türkiye'deki medyanın tam bir oyuncağa çevrildiğini söyledi. 
 
Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi böldüğünü belirten Bahçeli, "TOMA'cı AKP'ye tahammül kalmamıştır" dedi. Başbakan'ın Ankara'da yaptığı mitingte MHP bayraklarının sallandığını ve Başbakan'ın MHP'ye teşekkür ettiğini hatırlatan Bahçeli, "Başbakan'ın teşekkürünü kabul edecek hiçbir dava arkadaşım yoktur. AKP'nin mitinginde 3 hilalimizi ve bozkurt simgemizi çalanlar MHP'li olmadığına göre Başbakan sokak serserilerine teşekkür etmiş sayılacaktır. Bunu tarafımızdan hoş görülmesi düşünülemeyecektir. Bunda kimlerin parmağı olduğu bellidir" demesi dikkat çekti. Bu durumu yargıya taşıyacaklarını söyleyen Bahçeli, "Başbakan siyasi ahlaksızlığın hesabını vermeli, özür dilemeli paralı askerlerini yargıya teslim etmelidir. Biz de bu durumu yargıya taşıyarak, hesabını soracağız. Başbakan Erdoğan şayet bu tezgahtan haberi yoksa tehlike ile karşı karşıdadır" diye konuştu. 
 
Hafta sonu Diyarbakır'da yapılan, "Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı"nın Türkiye'yi çoktan böldüğünü iddia eden Bahçeli, "Başbakan akıllı ol yoksa Türk milliyetçileri aklını başına getirir" diye tehdit etti. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.