DEM Bitlis Belediye
Losev

AYM'nin kararına Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü'de karşı çıktı

Videoyu Aç AYM'nin kararına Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü'de karşı çıktı
A
a

Anayasa Mahkemesinin Barış Bildirisini imzalayan akademisyenlerinin ceza almasını hak ihlali olarak değerlendirmesinin ardından karara karşı çıkan Üniversitelere Bitlis Eren Üniversitesi de katıldı.

Doğu ve Güneydoğu’da 2015-2016 yıllarında terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar sırasında, sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların sona erdirilmesi çağrısı yapan 1128 akademisyenin imzaladığı “Barış Bildirisi” için Anayasa Mahkemesinin “Hak İhlali” kararından sonra karara karışı duyuru yayımlayan üniversiteler arasına Bitlis Eren Üniversitesi de katıldı.
 
Bitlis Eren üniversitesi Rektörlüğü yayınladığı basın bülteninde şu ifadelere ver verdi: "Barış Bildirisi" olarak bilinen bildiriye imza atarak terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını hak ihlali olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin kararına katılmıyoruz. Terör örgütlerini destekleyenlere ceza verilmesini hak ihlali olarak değerlendirmek mümkün değildir. Hain terör örgütlerine karşı herhangi bir eleştiride bulunmayan bu akademisyenlerden beklenen şey, milletimizin ve devletimizin menfaatlerini zedeleyen tavır ve davranışlardan kaçınmaları, daima milletimizin ve devletimizin yanında olmaları ve bu doğrultuda akademik faaliyetlerini sürdürmeleridir.
 
Bitlis Eren Üniversitesi olarak ülkemizin toplumsal huzurunu bozmaya yönelik beyan ve fiillerin her zaman karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyor; bu hassasiyetimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.