Losev

Aydın'dan Bitlis'e Gönül Köprüsü

A
a

Aydın Sanayici İşadamları (ASİAD) Bitlis’e 80 kişilik ekiple Kurban bayramı kutlamaya ve kurban eti dağıtmaya gitti.

Gündüz kurban eti dağıtımından sonra Bitlis'teki tarihi El-Aman Han’da yapılan toplantıda konuşan ASİAD Başkanı Semih Menzilci, bu tür organizasyonların bölge halkı ile bütünleşmeyi sağaldığını belirterek Biz 80 kişilik bir ekiple Bitlis ile bayramlaşmak ve gönül köprüleri kurmak için geldik.

Sizler bizlere sinelerinizi gönüllerinizi ve evlerini açtınız. Bu kurban vesilesiyle ihtiyaç sahiplerin birkaç kiloluk etler dağıtıldı. Ben onu şuna benzetiyorum hasta olursunuz doktora gidersiniz. Doktor size küçük bir hap verir. Bu hap iyileşmenize vesile olur. Günümüzde de Doğu’dan Batı’ya, Batı’dan Doğu’ya bakışta bir bulanıklık hastalığı oluşmuş. Bu hastalığın giderilmesi adına bu dağıtılan kurban etleri inşallah ilaç vazifesi görür. “ dedi.

 
Aydınlıların Bitlis’teki gönül köprüsüne destek veren Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, yapılanlar karşısında “Hizmet ve gönül dostluğu budur.” dedi. Kurban bayramında Bitlis’e gelinmesini gönül dostluğu olduğunu belirten Bitlis Belediye Başkanı Alaydın, “Hizmet gönül dostluğu budur. Sizler gönül dostluğuyla buradasınız. Sizi kimse zorla getirmedi. Ama inanıyorum ki, hepiniz kendi isteğinizle buradasınız. Üç beş yıldır bu tür organizasyonlar bölgemizin ihtiyaç duyduğu sevgi ve kardeşliği en güzelini sizler sergiliyorsunuz.  Yıllar önce gelen misafirlerimizin tedirginliği vardı. Buralarda huzur içerisindeyiz daha da huzurlu olacağız. Barış ortamında çözüm sürecinde Bitlik uğrak yeri olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.
 
Bitlis ile Aydın’ın dostluğunun daha da pekişmesinin yanında Doğu- Batı arasındaki yakınlaşmada da önem arz ettiğini belirten Bitlis Sanayici İşadamları Derneği (BİSİAD) Ayetullah Şimşek, “Aydınlılar, burada yoksul ailelere kurban eti yardımında bulundular. Biz Aydınlı kardeşlerimizden daha geniş ve kapsamlı bir ziyaret bekliyoruz. Bitlis’e gelip insanlarla tanışmanızı biz sizden daha çok istiyoruz. Doğu’dan Batıya insanlar gidiyor görüyor. Ama Batıda yaşayıp da doğuyu bilinmeyen birçok insan var. Bunu da bırakın buralara gelmeyen korkan insanlarımız var. Buralarda da yaşamın var olduğunu hayatın var olduğunu, Anadolu’nun gerçek yüzlerinden bir yerinin de buralar olduğunu bilmelerini istiyoruz. Herkesi Bitlis’e bekliyoruz.” dedi. 
 
Gündüz yapılan et dağıtımından sonra Aydınlılar ve Bitlisliler tarihi El-Aman Hanı’nda bir araya geldiler. Buradaki programda Aydınlı ve Bitlisliler duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Ziyaretin kısa ama anlamlı olduğu belirtilirken, kardeşliğin pekişmesi için kurulan gönül köprüsünün devam etmesini istediler. Program, Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba’nın duasıyla sona erdi.
Kaynak : OSMAN AKÇAY

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.