Çocukların doğal materyaller kullanarak üretim yapmalarını, çevre bilinci kazanmalarını ve yaparak öğrenmelerini amaçlayan proje, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda 0-6 yaş grubundaki çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini destekleyen STEM, P4C, SOT ve kodlama gibi yenilikçi eğitim yaklaşımlarını bir araya getiriyor. Öğrenciler; ahşap çubuklar, tahta parçaları, kütükler, dal parçaları, kürdanlar ve kozalak gibi doğal malzemelerle pek çok yaratıcı ürün ortaya koydu. Ayrıca Kuzey Makedonya, Hırvatistan, Romanya, Ürdün ve Litvanya gibi ülkelerden okullar da projeye ortak olarak kültürlerarası etkileşimi sağladı.

A W466085 09

Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, sergi açılışında yaptığı konuşmada, projenin çevre dostu eğitim anlayışıyla hazırlandığını belirtti.

Uludağ, "Doğal materyaller, çocuklarımızın hayal gücünü serbestçe kullanmalarına imkan tanırken, onları zararlı mikro plastikten uzak tutarak sağlıklı bir öğrenme ortamı sunuyor. Bu materyallerle çocuklar sadece üretmiyor; aynı zamanda çevreye karşı duyarlı, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak gelişiyor" dedi.

Tatvan’da Ultraslan’dan Minik Taraftarlara Forma Sürprizi
Tatvan’da Ultraslan’dan Minik Taraftarlara Forma Sürprizi
İçeriği Görüntüle

A W466085 10

Ahşap malzemelerin çocukların dokunma, görsel ve işitme duyularını uyararak duyusal gelişimlerini desteklediğini belirten Uludağ, projenin duygusal ve sosyal açıdan da fayda sağladığını vurguladı. Velilerin sürece aktif olarak katılım sağlaması ise çocukların öğrenme deneyimini daha da pekiştirdi. Sergi sonunda proje kapsamında emeği geçen öğretmenler, öğrenciler ve veliler büyük bir gurur yaşarken; etkinliğe katılan protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, miniklerin doğayla iç içe ve bilinçli bir öğrenme süreciyle neler başarabileceklerini gözler önüne serdi.

A W466085 08

A W466085 06

A W466085 07

A W466085 04

A W466085 05

Kaynak: İHA