Ateşkesten bu yana Gazze'de 377 kişi şehit edildi
Ateşkesten bu yana Gazze'de 377 kişi şehit edildi
İçeriği Görüntüle

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, saldırının sivillerin yoğun olduğu bir noktayı hedef aldığını belirterek, ekiplerin bombardımanın devam etmesi nedeniyle bölgeye ulaşmakta zorlandığını ifade etti.

Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, son 72 saat içinde toplam 17 şehidin (15’i enkaz altından çıkarıldı) ve 3 yaralının hastanelere ulaştırıldığını açıkladı. Bakanlık, çok sayıda şehidin hâlâ enkaz altında ve açık alanlarda bulunduğunu, ambulanslar ile sivil savunma ekiplerinin güvenlik nedeniyle bölgeye giremediğini bildirdi.

10 Ekim 2025’te başlayan ateşkes sürecinden bu yana şehit sayısının 266’ya, yaralı sayısının 635’e yükseldiği kaydedildi. Enkaz altından çıkarılan cenazelerin toplamı ise 548 olarak açıklandı.

Ayrıca, Şehitleri Belgeleme Komitesi'nin 7–14 Kasım tarihleri arasında doğruladığı 279 yeni şehidin eklenmesiyle birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana siyonist rejimin saldırılarında toplam şehit sayısı 69 bin 483’e, yaralı sayısı ise 170 bin 706’ya ulaştı.

Kaynak: İLKHA