Losev

ASKON Bitlis Şube Başkanı İbiş Başbakan Davutoğlu ile görüştü

Videoyu Aç ASKON Bitlis Şube Başkanı İbiş Başbakan Davutoğlu ile görüştü
A
a

Başbakan Davutoğlu STK’larla yaptığı toplantıda Bitlis’i temsilen Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ve ASKON Bitlis Şube Başkanı İlker İbiş programa katıldı.

Çankaya’da düzenlenen programa katılan ASKOB Bitlis Şube Başkanı İlker İbiş, bölge sıkıntılar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduklarını aktardı.
 
Genel siyasi sorunlarla birlikte Bitlis’in de sıkıntılarının dile getirildiği toplantıda; Başbakan Davutoğlu’nun bizzat not aldığını söyleyen İbiş, çözüm noktasında da taahhütlerin verildiğini belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katılımcıları teker teker dinledikten sonra önemli konuları not aldı. Başbakan Davutoğlu katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada ise şunları söyledi: “Uludağ’ın Ağrı Dağı’ndan, Fırat’ın Sakarya’dan, Dicle’nin Yeşilırmak’tan farkı yoktur.64.hükümet Başbakanı olarak size ilk taahhüdüm ve Allah ömür verdikçe sadık kalacağım taahhüdüm, son nefesime kadarda hiçbir zaman hiçbir şartta taviz vermeyeceğim. Temel taahhüdüm bu toprakların bağında yaşayan vatandaşımızın birbirine eşit olduğu ve birinin diğerinden hiçbir şekilde, zihnimizde ve gönlümüzde ayrı bir yer tutmayacağı taahhüdümdür.”
 
Son olarak Türk Kürt ayrımı yapmadığını belirten Davutoğlu, “Eğer bu Kürt’tür şu Türk’tür diye bakarsam aldığım nefes haram olsun” dedi.
 
Başbakan, birlik ve beraberliğe yaptığı vurgu gözlerden kaçmazken, bölgenin kısa zamanda ticari ve huzur anlamında kalkınması için hep beraber çalışma sözü verdi.
 
Davutoğlu, konuşmasından sonra STK temsilcilerine söz verip çözüm önerilerini dinledi. STK temsilcilerin bölgenin içinde bulunduğu huzursuzluğun en kısa zamanda giderilmesini ve ortak aklın olaylara yön vermesini, bölgeye huzur ve sükûnetin egemen olmasını, halkın refah içinde yaşamasını talep etti.
  
Ticari olarak bölgenin büyük sıkıntılarla uğraştığını dile getirilen toplantı 5 saat süre sonunda son buldu. Başbakan ile bire bir görüşmelerinde ASKON Bitlis Şube Başkanı İlker İbiş, Bitlis’in özel sıkıntılarını dile getirme fırsatı buldu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.