Ocak ayında emeklilere ve memurlara %49,25, asgari ücretliye ise %49 oranında zam yapılmıştı. Bu zam pek çok kesimin umduğunu karşılamadı.

Açlık sınırının 19 bin TL'ye dayandığı ortamda, asgari ücretlilerin geçinmesi zorlaştı. Bu nedenle maaşlarda bir düzenleme talep ediliyor.

Asgari Ücrete

İktidar tarafından emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacağı belirtiliyor. Asgari ücrete ilişkin ise enflasyon oranına göre bir pozisyon alınacağı konuşuluyor. Ancak şu anda iktidarın gündeminde asgari ücret zammı olmadığı da belirtiliyor.

Çoğu uzman isim ise kulis bilgilerini paylaşıyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, Ankara kulislerindeki gizli bilgiyi sızdırdı. Karakaş, asgari ücrete ara zammın yapılacağını ve rakamın ne hükümeti ne de işvereni zorlamayacağını söyledi.

Eflasyon

Karakaş şu açıklamalarda bulundu:

İkinci El Oto Piyasası Yılın En Düşük Seviyesini Gördü İkinci El Oto Piyasası Yılın En Düşük Seviyesini Gördü
  • “1 Eylül'den itibaren asgari ücrette bir düzeltme yapılması söz konusu olabilir. Bizim Ankara'da edindiğimiz bilgiler ise bunun çok yüksek bir rakam olmayacağı yönünde. En fazla Asgari ücrete 20 bin TL civarında olacak. Asgari ücrete Bütçeye çok zorlamayacağı yönünde fikir de var. 700 TL'lik işveren desteği de 1.000 TL'yi aşacak.”

Editör: MEHTAP ÇELEBİ