DEM Bitlis Belediye
Losev

Asgari ücret 1300 TL olacak demedik

Videoyu Aç Asgari ücret 1300 TL olacak demedik
A
a

AK Parti Antep Milletvekili Ali Babacan, AK Parti’nin seçimlerde kullandığı “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadi için “Asgari ücret 1300 TL olacak demedik” dedi.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Antep Milletvekili Ali Babacan, AK Parti’nin seçimlerde kullandığı “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadiyle ilgili konuştu.
 
 TRT Haber’e konuk olan Babacan “Asgari ücret komisyon tarafından belirleniyor. Orada işveren kesimi de var işçi kesimi de var. Beraberce oturulup konuşuyor. Fakat hükümetin görüşü çok etkili. Hükümet bir şey söylediği zaman o, komisyonda çok etkiliyor. Biz ne açıkladık. Dedik ki, 2016 yılında 1300 TL olacak şekilde tavsiyede bulunacağız dedik. Ama o bulunduğumuz komisyon…” dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimlerden önce “asgari ücret” vaatlerine ilişkin olarak “Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL’ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak. Taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 22 Ekim’de Hak-İş Konfederasyonu Genel Kurulu’nda asgari ücretin 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere 1300 liraya çıkarılacağını söylemişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.